Închide

Planul lui Sabău și un avertisment pentru toți jucătorii Universității Cluj: „Aici va rămâne doar cine merită cu adevărat!”

Sport by Catalin Suciu - oct. 26, 2017 1 1688

Managerul Universității supervizează îndeaproape echipa și spune că în iarnă, împreună cu antrenorul, va trage linie și vor avea loc schimbări în lot.

Ioan Ovidiu Sabău urmărește mai mulți jucători din primele eșaloane și a discutat cu câțiva despre venirea la Universitatea. Totul se va decide, însă, la finalul turului Ligii a III-a.

‘Nu vreau să avem emoții cu promovarea. Mie îmi place că începem să arătăm ca și o echipă în care toți trag pentru un obiectiv comun. Se leagă relații de joc, arătăm tot mai bine, eu așa văd lucrurile”, spune Sabău.

„La iarnă vedem cine rămâne, cine pleacă. Selecția continuă la Universitatea. Vom face o analiză și vom stabili cine se încadrează cerințelor de aici, obiectivelor pe care le avem și așa mai departe. Dacă arată toți că au valoare, poate nu pleacă nimeni, Dacă nu, ne strângem mâna și mergem mai departe.  Eu urmăresc fotbaliști și acum, sunt în contact cu jucători, ne pregătim pentru mai departe, pentru ceea ce ne-am propus, promovarea. Anul viitor vrem să avem o echipă și mai puternică, capabilă să promoveze în Liga 1. Iar aducerea a zece jucători în intersezon nu este o soluție. O echipă se construiește în timp”, a mai povestit Sabău.

Universitatea s-a calificat în optimile Cupei României și va evolua împotriva unei formații din Liga 1. Sabău are și câteva preferințe.

Adrian Falub (stânga) va propune în iarnă anumite schimbări în privința lotului

„Cupa României nu e un obiectiv pentru noi, dar, desigur, vom trage tare să mergem cât mai departe în competiție. Mie mi-ar plăcea să avem un meci foarte tare în faza următoare,mi-ar plăcea Steaua, Craiova sau Dinamo. Ar fi foarte bine din toate punctele de vedere. Vom vedea care ne este valoarea. Sunt jucători tineri care n-au jucat la un nivel înalt. E o oportunitate pentru ei. Diferența dintre Liga 1 și liga a III-a este foarte mare, dar eu cred că formăm o echipă puternică și vom arăta și mai bine”, a mai spus oficialul „studenților”.

 

 

Un comentariu

  1. Este clar ca daca se poate promova in liga 2-a e nevoie de jucatori cu calitati care sa faca fata pretentiilor ligii.Acum lotul e format din jucatori care iubesc U. O buna parte sunt deja in fata retragerii de pe scena fotbalistica si joaca doar cu sufletul si o alta parte sunt tineri care vor sa faca cariera la U.Unii au experienta si altii sunt in faza de crestere calitativa. In asemenea situatie nu cred ca e bine ca sabau sa vina cu ghilotina si sa ameninte ca vor cadea capete. Acum e mai inportant ca toti antrenorii de la juniori si pana la seniori sa formeze jucatori care in urmatorii doi ani sa faca fata primei ligi. Tinerii trebuie rodati si cei varstnici trebuie tinuti in forma. Abrudan si alti jucatori de varsta inaintata isi vor face retragerea in prima liga iar cei tineri musai si neaparat sa ajunga sa dobandeasca calitatile si performanta care sa-i inpuna in lot si in prima liga.Altfel,se poate crea o atmosfera ostila in lot si mai mult,toti vor fi demotivati.Pana departe mai e drum lung la U si din cate se vede sunt probleme de lot chiar si in liga 3-a. deci fara ameninatari si mai mult tact pedagogic cai cine iubeste U isi da si sufletul dar cand este eliminat din motive subiective,se lasa cu regrete si rani sufletesti greu de depasit. „Unul pentru toti si toti pentru unu” asta trebuie sa fie deviza acum la U.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare