Închide

Pivot din Bosnia la U-BT Cluj

Sport by Actual de Cluj - iun. 26, 2020 0 137

U-Banca Transilvania anunță prima achiziție a verii, Andrija Stipanović, un pivot de 2.09 m și jucător în echipă națională a Bosniei.

Acesta sosește din campionatul Sloveniei, de la formația Cedevita Olimpija Ljubljana, informează site-ul oficial al clujenilor.

Stipanović s-a născut pe 18 decembrie 1986 la Mosnar, actualmente în Bosnia Herțegovina. El și-a început cariera profesionistă în 2005 alături de Hermes Analitica Zagreb și a mai trecut pe la KK Split, Liège Basket (Belgia), Juvecaserta (Italia), Telenet Oostende (Belgia), Trabzonspor, Büyükçekmece Basketbol (Turcia) și Cedevita Zagreb.

Alături de Trabzonspor, Andrija a fost adversar direct al clujenilor în sezonul 2014-2015 din EuroChallenge. Pivotul a evoluat doar în partida retur, din Turcia, când a înscris 14 puncte. Andrija jucat în preliminariile Euroligii și a disputat zeci de meciuri în EuroCup. Drept dovadă, în sezonul precedent de EuroCup, bosniacul a bifat 10 partide, cu medii de 5.0 puncte, 3.7 recuperări, 2.1 pase decisive și 0.5 capace.

În Croația, baschetbalistul a luat titlul (2018) și a câștigat alte două cupe (2018 și 2019). Totodată, în 2017, Andrija a cucerit SuperCupa Ligii Adriatice, fiind desemnat și MVP-ul respectivei finale.

În plus, Stipanović are și experiență internațională, fiind component al naționalei Bosniei.

ANDRIJA STIPANOVIĆ, jucător U-Banca Transilvania:

”Sunt fericit că voi face parte din echipa U-Banca Transilvania. A fost ușor să iau această decizie, având în vedere prezența unui antrenor de renume și sprijinul unor fani de excepție. M-am hotărât fără probleme împreună cu familia mea. Sper să avem un sezon grozav!”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare