Închide

10 lucruri despre ultimele luni la U Cluj

Sport by Catalin Suciu - iun. 21, 2020 0 1143

*Precauție exagerată: cu toate că am ieșit din starea de urgență, conducătorii lui U Cluj sunt în autoizolare la domiciliu și refuză să iasă în lume până când nu se va descoperi un vaccin care să o salveze pe Universitatea.

*Până să se descopere vaccinul, suporterii lui U au organizat o șezătoare cu conducerea Universității, un fel de turn al sfatului și datorită lor știm că mai există o conducere formată din Radu Constantea, Daniel Stanciu sau Adrian Falub, plus secretarul Bogdan Cantor.

*Cel mai bucuros că s-a terminat liga a II-a prematur este Daniel Stanciu, care poate bifa cu această ocazie cel mai lung mandat din cariera lui de conducător de club. Pe de altă parte, fostul ceferist, dinamovist, stelist, tîrgmureșan de mic sau polist și-a propus ca până la vârsta pensionării să conducă măcar 87 de cluburi de fotbal.

*Adrian Falub a jucat Football Manager în timpul pandemiei, dar și acolo a reușit să facă 29 de rezultate de 1-1 într-un singur sezon, reușind, totuși, să ajungă în finala Cupei României, eliminându-le pe Sepsi, Viitorul, Dinamo și FCSB la penalty-uri, după alte 8 rezultate de egalitate, 1-1.

*Dan Petrescu a învățat să joace „lungă și pe a doua” de la Adrian Falub, metodă pe care a perfecționat-o ulterior în „lungă și pe a treia”.

*În loc de „mergem după punct sau puncte”, Falub va spune din sezonul viitor „mergem după punct.”

*Fanii lui „U” Cluj, sute de mii, cei mai frumoși suporteri din România, și-au pierdut locurile de muncă în ultimii 4 ani în mod constant, arată un studiu realizat de Ziarul Financiar care încearcă să găsească o explicație la întrebarea: „de ce sunt doar 1000 de socios care dau 100 de lei/an de patru ani încoace pentru club, dar se laudă peste tot că sunt zeci de mii și poartă toți odorizante cu U Cluj în mașini?”

*Tanti Uca de la spălătorie s-ar putea descurca mai bine la comunicare decât o face clubul în acest moment.

*Nu-i bai că n-a reușit U să promoveze, că vine Dinamo în liga a II-a, astfel că suporterii celor două echipe se vor putea gratula reciproc când se vor întâlni între o partidă cu Metaloglobus și o un meci cu Csikszereda.

*S-a vorbit atât de mult despre celebra academie de fotbal de la U Cluj, încât juniorii formați acolo au ajuns la maturitate, unii au deja copii,  iar alții s-au și pensionat.

Notă: Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.