Închide

Pistă pentru alergare pe lacul Gheorgheni. Primăria începe reamenajarea malului nordic al lacului și face circuit pentru mișcare

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 20, 2020 3 3037

Pista de alergare pe lacul I din Gheorgheni anunțată public în cadrul unei ședințe de urbanism și pusă la îndoială de arhitectul Adrian Iancu care l-a făcut mincinos pe primarul Emil Boc pornește la drum. Aceasta a fost estimată la peste 2,5 milioane de lei într-un pachet de investiții prin care Primăria își propune să reamenajeze malul de nord al lacului și să creeze un circuit complet pentru amatorii de mișcare sau plimbare. Consilierii locali urmează să voteze studiul de fezabilitate în cadrul unei ședințe online programate în 24 aprilie. Termenul de proiectare și execuție este de 5 luni de zile.

De 3 ani s-ar lucra la proiectul unei piste de alergat care urmează să se amenajeze pe lacul din Gheorgheni, a argumentat primarul Emil Boc în octombrie anul trecut, ca să refuze o clădire de birouri cu 5 nivele promovată de arhitectul Adrian Iancu cu vedere spre lacul I din Gheorgheni, pe malul încă neconstruit al acestuia. Proiectul lui Iancu fusese deja avizat de arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop. Primarul a ținut să spună că a întors proiectul refuzând să îl semneze. Ca să poată construi, investitorul trebuie să cedeze orașului terenul încadrat ca spațiu verde și situat pe malul lacului. Arhitectul Iancu s-a înverșunat împotiva cerinței, a cerut să vadă proiectul pistei sugerându-i primarului că spune prostii și că nu există așa plan la nivelul Primăriei. A părăsit chiar sala de ședințe în timp de primarul Boc spunea că el decide asupra interesului public în oraș și nu privații.

Detalii despre cearta Boc-Iancu – VIDEO Boc și Iancu, în război pe tema noii piste de alergat anunțată pe lacul din Gheorgheni

Pe malul nordic al lacului din Gheorgheni există un imobil de locuințe construit. Pe malul sudic al lacului există construit hotelul Univers T, a fost edificat Mall-ul și clădiri de birouri. Cei la la Iulius Mall au amenajat promenada și un parc cu vedere la lac. Primăria, prin Regia proprie (Regia de Administrare a Domeniului Public), a instituit și un ponton și a adus ambarcațiuni cu care clujenii se pot plimba pe lac.

Pista de alergare apare la pachet cu amenajarea de trotuare pietonale, spațiu verde și pistă de biciclete într-un studiu de fezabilitate comandat de RADP la firma MVS Procons pentru amenajarea malului de nord a lacului I din Gheorgheni. Studiul de fezabilitate urmează să fie discutat de consilierii locali la ședința din 23 aprilie. Investiția totală a fost estimată la peste 2,5 milioane de lei și are termen de finalizare (proiectare și execuție) de 5 luni. Fiind un an de austeritate, probabil proiectul are șanse să fie gata abia la anul, în 2021.

 

(sursa: Primaria Cluj-Napoca)

3 comentarii

  1. pentru orice treaba banala si normala se face mare tam-tam in presa desi nimic nu e gata. Apoi urmeaza asteptarea. In jurul Clujului se pot face nenumarate piste de alergare.La Faget,la Hoia,sunt doar cateva locatii.Dar…e necesar si un pic de ifrastructura si un kiosk cu racoritoare si cafea sau dulciuri.Nu mai mult.Clujenii sa iasa in natura pentru a se fortifica si nu a baga in fizic doar mititei si gratare coplectate cu bere si palinca. Aceste piste sa fie la dispozitia clujenilor in toate anotimpurile nu numai vara.Malul Somesului din Grigorescu si pana la Floresti e iarasi o locatie buna. Cu putine investitii se poate face si aici locuri de agrement(nu de betie) si se poate amenaja si locuri de scaldat.

  2. Nesimtitul de Boc incearca din nou, ca doar is destui prosti si are cu cine. Omu asta e cel mai mincinos politician din istoria Clujului. De 4 ani nu a facut nimic si acum il apuca facutul. Unde e metroul piticule? Centura? Tren metropolitan. NU AVEM NICI AUTOGARA !!! Gara e ca in anii 90. Parcari, sensuri unice pe stradutele din cartiere !!! 0 barat ai facut !!! In cartierele de case oamenii se incalzesc cu lemne si isi ard resturile din gradini ! Pistele de biciclete sunt inexistente intre cartiere. Mergi pe pista si te trezesti in mijlocul intersectiei, fara semafoare, fara marcaje rutiere. Iti trebuie biciclete acuma ma mincinosule? Cine crezi ca te mai voteaza ma piticule?

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare