Închide

Piața muncii la Cluj: Angajatorii au nevoie de mii de angajați. Se caută oameni în Construcții, HoReCa, retail, IT

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 28, 2022 0 326

Peste 3900 de locuri de muncă sunt vacante în această perioadă în județul Cluj, arată datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Mii de locuri de muncă sunt anunțate și prin portalurile de recrutări.

Mai precis, în județ, în perioada 27 aprilie – 2 mai sunt anunțate 3930 de locuri de muncă vacante, potrivit datelor AJOFM.

Sunt multe job-uri disponibile în retail și HoReCa: se caută zeci de agenți de vânzări, casieri, lucrători comerciali, bucătari, ajutori de bucătari, barmani, ospătari.

E nevoie de oameni și în producție și în construcții: dulgheri, electricieni în construcții, fierari betoniști, (o singură firmă are 120 de astfel de posturi libere) e nevoie și de ingineri – ingineri mecanici, de construcții civile, de instalații, dar și de operatori de mașini unelte, sudori, tâmplari, zidari.

Companiile angajează și muncitori necalificați în diverse sectoare – agricultură, confecții, ambalare produse, construcții,

În 19 mai, AJOFM va organiza  și o bursă a locurilor de muncă.

Pe portalul eJobs, Clujul apare cu peste 7700 de oferte de locuri de muncă și aproape 1500 sunt în sectorul IT-software. Pe portalul eJobs sunt 1039 locuri de muncă.

Numărul salariaților din Cluj a ajuns la aproape 270.000, pentru prima dată cel puțin în ultimii opt ani, cu 60.000 mai mulți decât în 2014, conform datelor  Direcției Județene de Statistică din Cluj. Acestea arată că în județ au fost înregistrați în februarie un număr de 269.446 angajați, în creștere cu câteva sute față de luna anterioară și cu 7.000 mai mulți față de aceeași lună a anului trecut.

35.000 de locuri de muncă la nivel național

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în
evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile
35.310 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și
montarea pieselor (2.305); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (1.864); manipulant mărfuri (1.510); agent de securitate (1.374); lucrător comercial (1.271); muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.142); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (794); fierar betonist (630); conducător auto transport rutier de mărfuri (610); confecţionerasamblor articole din textile (577).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.