Închide

Petrescu, interviu spectaculos despre parcursul CFR-ului, echipa națională și cariera formidabilă. Care sunt antrenorii care l-au influențat cel mai mult

SportTop News by Catalin Suciu - sept. 19, 2017 0 571

E pe locul 1 cu CFR și se pregătește de vizita lui FCSB, joi, de la 21:30. Dan Petrescu vorbește deschis despre acest campionat și despre preferințele sale tactice.

„Orice zi cu Dan Petrescu se rezumă doar la fotbal. Trăiește la intensitate fotbalul și doar despre asta discută”, îl descriu apropiații pe antrenorul clujenilor.

„Bursucul” a vorbit pentru revista LPF și admite că nu se aștepta să aibă un început atât de bun de sezon.

„Eu cred că acum avem mult prea multe puncte, în comparaţie cu ce mă aşteptam şi asta este o surpriză, nu ştiu cât va ţine acest lucru, pentru că sunt foarte mulţi jucători noi. În mod normal îţi trebuie timp, dar în fotbalul de azi nimeni nu-ţi mai oferă timp. Dacă îmi voi duce contractul până la final, rezultatele vor veni, exact cum ne dorim şi jocul va fi cum ne dorim”, a spus el.

“Nu e cel mai valoros lot, pentru că e greu de spus asta, dar împreună cu Steaua, Dinamo şi Craiova sunt cele mai valoroase loturi. Eu cred că nici Astra nu are un lot rău, dacă ne uităm la numele jucătorilor. Chiar dacă au plecat jucători de valoare, au venit alţi jucători, care au jucat în campionate bune şi care au un nivel destul de bun”, a adăugat.

În privința FCSB-ului, Petresu crede că „ne putem impune doar cu muncă, sacrificiu, organizare, disciplină, puţin noroc şi inspiraţie. Tot timpul, când voi juca împotriva Stelei va fi un meci deosebit. Au 20 de jucători foarte buni. Chiar dacă nu joacă Alibec şi Budescu, joacă Gnohere şi Teixeira, sau joacă Tănase, Golofca…ce e acolo în atac la ei! Sunt 10 jucători de atac foarte buni. În opinia mea, Alibec este cel mai bun atacant român, chiar dacă lumea îl critică şi vorbeşte că dă din mâini este cel mai valoros”.

Antrenorii care i-au influențat cariera

“La seniori, cel mai mult am învăţat de la Anghel Iordănescu, antrenorul meu de la echipa naţională. Am avut foarte mulţi ani împreună şi m-a inspirat foarte mult. În străinătate au fost mai mulţi antrenori care m-au ajutat foarte mult. Primul a fost Glenn Hoddle, care, din păcate pentru el şi din fericire pentru mine, a pierdut meciul Anglia – România şi eu am marcat împotriva lui. Mi-a părut foarte rău, pentru că el a fost antrenorul care m-a ajutat foarte mult în Anglia. Mi-aduc aminte, când s-a suit în autocar după meci, mi-a dat mâna să mă felicite, iar mie îmi era ruşine, pentru că nu-mi plăcea că am bătut tocmai Anglia lui Hoddle chiar dacă eram fericit pentru echipa mea.”

“Antrenorul care poate m-a disciplinat cel mai mult a fost Zdenek Zeman. A făcut miracole prin Italia cu echipele pe care le-a antrenat. Un tip foarte dur, cu antrenamente fizice. Două ore pe zi era cel mai scurt antrenament şi totul era pe atac. Nu jucam pe apărare deloc. Jucam 4-3-3. Am învăţat foarte mult de la dânsul. După ce am plecat de la Zeman toată cariera mea a fost uşoară, pentru că antrenamentele mi se păreau uşoare, peste tot pe unde am fost, în comparaţie cu ce făceam acolo”, povesteşte Dan Petrescu.

“Cred că sunt un antrenor echilibrat. Când am fost la Dinamo Moscova jucam mai mult pe atac, pentru că aveam jucători foarte buni, când am fost la Kuban jucam pe contraatac, când am fost în China jucam la început pe contraatac, apoi mi-a cumpărat 3 brazilieni şi a trebuit să jucăm pe atac. Cel mai important pentru mine este echilibrul şi balanţa echipei. Nu-mi place o echipă dezechilibrată, adică să atacăm cu 7-8 jucători şi 2-3 să fie în apărare, să fie descoperiţi. Îmi place mereu să avem un echilibru în ce facem.”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.