Închide

Pești morți într-un râu din Cluj, afluent al Someșului

Actualitate by Actual de Cluj - mai 22, 2024 0 81

Pești morți într-un râu din Cluj, afluent al Someșului, problemele ar fi cauzate de deversarea din Parcul Balnear Toroc din Dej.
Ieri specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au observat mortalitate piscicolă pe Valea Salcă, pe tronsonul situat în amonte de confluența cu râul Someș, în Dej. În urma investigațiilor în teren, angajații SGA Cluj au identificat probleme în funcționarea Parcului Balnear Toroc și au dispus sistarea imediată a pompării apei sărate din lac în Valea Salcă. ”Totodată, specialiștii Laboratorului Regional de Calitatea Apelor din cadrul instituției noastre au prelevat probe de apă și exemplare de pești pentru analize ulterioare”, arată Administrația Bazinală ”Someș-Tisa”. Cursul de apă este atent monitorizat în continuare.

Ce s-a întâmplat la Parcul Balnear Toroc a explicat Claudiu Chira, administratorul stațiunii pentru dejeanul.ro: ”O alunecare masivă de teren, de pe versantul sudic în mijlocul și pe fundul lacului, a dus la creșterea cotei apei în lac, iar din această cauză apa a deversat pe sistemul de prea-plin pe zona Dealului Cabdic și a ajuns în Valea Salcă”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare