Închide

Peste patru mii de elevi din Cluj susțin de luni simularea examenului de bacalaureat, din acest an

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 25, 2022 0 84

Peste patru mii de elevi din Cluj susțin de luni simularea examenului de bacalaureat, din acest an.

Simularea examenului național de Bacalaureat începe luni cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți e programată proba obligatorie a profilului, iar miercuri se va desfășura proba la alegere a profilului și a specializării; în fine, joi elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

În județul Cluj participă la simulare peste patru mii de elevi, mai exact 4.057, dintre care aproape trei sferturi – 2.734 – sunt elevi din Cluj-Napoca. Simularea are loc în 63 de școli, dintre care 58 de unități de învățământ de stat și alte cinci particulare. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă, nu vor fi publice și nu vor fi afișate, dar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui ori tutorelui, notele pot fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei școli. ”Simularea examenelor naționale, fie că vorbim de bacalaureat sau de evaluarea națională, este foarte importantă pentru ca elevii să se acomodeze cu condițiile de desfășurare a examenului, cu structura subiectelor, cu completarea datelor pe foile tipizate de examen”, spune inspectorul școlar general Marinela Marc. ”Cu atât mai mult, în acest an școlar dificil, în care, în funcție numărul cazurilor de îmbolnăvire din fiecare clasă, activitățile de învățare s-au desfășurat, fie în format online, fie față în față, consider că este binevenită această simulare a examenelor, care oferă elevilor posibilitatea de a participa la o evaluare standardizată, asigurând un feedback obiectiv asupra nivelului de cunoștințe”.

Amintim, în ultimii ani elevii din Cluj au obținut cele mai bune rezultate, ori printre cele mai bune după caz, la examenele de bacalaureat, din România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare