Închide

Peste 500 de clujeni autoizolați la Cluj de teama coronavirusului după ce au aterizat din zone cu cazuri confirmate

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 28, 2020 0 665

Numărul clujenilor autoizolați la domiciliu după ce au ajuns în județ cu aeronavele care au decolat din zone unde sunt confirmate cazuri de infectări cu coronavirus ajunge la peste 500, anunță azi prefectul Mircea Abrudean.
E vorba mai exact de 521 persoane autoizolate la domicliu în județ. ”Toate aceste persoane sunt asimptomatice și provin din zonele de risc, au venit pe aeroport cu zborurile de Bergamo și Treviso. nu există nicio persoană în carantină și nici un caz confirmat de coronavirus în județul Cluj”, a spus el.

”Este un număr mare”, comentează șeful Direcției de Sănătate Publică Mihai Moisescu. ”Eu nu știam că avem atâtea zboruri din Italia, acum le cunosc pe de rost”. Acestora li se adaugă și familiile, completează acesta: ”oamenii trebuie să înțeleagă foarte clar că dacă se izolează la domiciliu și nu sunt singuri și cei cu care sunt cu ei vor sta autoizolați. Dacă eu merg acasă, familia mea va sta izolată cu mine 15 zile. Foarte important de precizat, se izolează la domicliu doar persoanele asimptomatice care vin din zonele de risc. Cele care vin din zone aflate în Italia dar nu sunt zone de risc completează chestionarul, îi avem în evidență dar nu se izolează. Avem mulți angajatori care ne sună că a venit un om de la Roma sau de la Bari și i-au trimis acasă”.

Aeronavele care ajung la Cluj din Bergamo și Treviso sunt garate separat la aeroportul din Cluj iar călătorii sunt dirijați către vechiul terminal al aeroportului. ”Aeronavele sunt garate separat, pasagerii sunt dirijați către terminalul vechi, amenajat inclusiv din punctul de vedere al filtrelor pentru Poliția de Frontieră, lucrurile se desfășoară în condiții decente, normale”, a adăugat prefectul, precizând că săptămânal sunt așteptați pe aeroportul din Cluj un număr de 1.200 de pasageri din Treviso și Bergamo.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare