Închide

Peste 40 de companii din IT caută angajati la Cluj

EconomieIT by Actual de Cluj - apr. 18, 2018 0 292

 

 

Peste 40 de angajatori sunt în căutare de pasionați de tehnologie la evenimentul de recrutare dedicat industriei IT. Targul de Cariere Cluj IT are loc joi si vineri, la Sala Polivalenta.

Printre angajatori se afla companii ca Steelcase, Magneti Marelli, Siemens, Amplexor, Bosch, Catalysts, Continental, Erny, Halcion Mobile, Hosterion, MHP (Porsche), MindMaze, Porsche Engineering, Redsharp sau Riverbed. Spre exemplu, Magneti Marelli angajează tineri calificați pentru noul centru de Cercetare-Dezvoltare, deschis în ianuarie 2018 la Cluj-Napoca. O altă mare companie prezentă în Cluj, Siemens Corporate Technology, caută IT-ști pentru pozițiile deschise în echipele SAP, ABAB, Java și .NET. Bosch vine cu 20 de pozitii in acest moment.

Exista si programe de internship. Amplexor este în căutare de studenți sau absolvenți pasionați de PHP sau Java. Programele de internship oferite au o durată de 2 luni, iar candidații vor învăța bazele dezvoltării website-urilor, cu ajutorul tehnologiilor sau a platformelor web ca PHP și Dural sau Java. Și Steelcase oferă programe de internship în echipele .NET și SAP, dar și locuri de muncă part-time.

În fiecare dintre cele două zile vor fi organizate la Sala Polivalentă și seminarii cu participare gratuită. Unul dintre workshopuri este organizat joi, de ora 14.00,  de compania Siemens și se adresează atât celor interesați de cele mai noi tehnologii SAP, cât și studenților din domeniul tehnic. Vineri este rândul specialiștilor din cadrul companiei Bosch să îi învețe pe pasionați despre ce însemană o fabrică inteligentă, în cadrul workshopului “Everything connected for a smart factory: from Automation to Big Data”. Locul de desfășurare este tot Sala Polivalentă, de la ora 14.00.

Clujul este unul dintre cel mai mari centre IT. Potrivit unei analize a ARIES Transilvania publicate anul trecut, primele 10 județe dețin peste 90% din angajați. Bucureștiul concentrează jumătate dintre angajații din IT (50,0%, în 2016), fiind secondat de Cluj, cu 14,3%, Iași și Timiș, cu câte 54% și Dolj, cu 4,2%. Celelalte 5 județe au cote cuprinse între 3,7% și 1,5%.

 

România are 100.000 de angajaţi în IT. Bucureşti vs „Capitala mică” de la Cluj

 

Sursa foto: Targul de Cariere

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare