Închide

Peste 3.000 de locuri de muncă disponibile la Cluj, județ care a ajuns la începutul anului la un număr record de angajați

EconomieTop News by Kristina Reştea - mart. 18, 2022 0 166

Peste 30.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național în această perioadă, potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Care este situația pe piața muncii la Cluj?

Mai precis, companiile caută angajați pentru 31.427 locuri de muncă la nivel naţional. La Cluj, sunt disponibile 3.646 de locuri de muncă, arată datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Azi, AJOFM Cluj a organizat și o „minibursă” a locurilor de muncă, la cererea unui angajator, cu domeniul de activitate Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. Angajatorul are nevoie de 82 persoane: casieri, vânzători, recepționeri, lucrători comerciali.

La rândul lor, organizatorii de evenimente de Resurse Umane din mediul privat spun că angajatorii sunt activi în această perioadă. Târgul de Cariere revine în format fizic și pregătește ediții în 6 orașe, în această primăvară, iar numărul de locuri de muncă pe care le vor aduce participanții în fiecare locație va fi de ordinul sutelor. În Cluj, numărul acestora va trece de 1000, au declarat organizatorii. Există multe locuri de muncă în producție, inginerie, IT și servicii tip BPO (suport, relații clienți, vânzări, administrative, resurse umane, achiziții, și back-office).

Potrivit datelor ANOFM, la nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.106); agent de securitate (1.400); manipulant mărfuri (1.274); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (1.243); lucrător comercial (1.191); muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.085); confecţioner-asamblor articole din textile (908); montator subansamble (716); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (574); confecţioner cablaje auto (573).

Din cele 31.427 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.222 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 7.073 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 8.313 pentru persoanele cu studii profesionale, restul de 13.819 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecțiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; confecţioner cablaje auto etc.).

De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 661 locuri de muncă vacante.

Record de angajați la Cluj

Datele Direcției Județene de Statistică arată că în Cluj a fost înregistrat în ianuarie – luna pentru care există cele mai recente raportări – un număr de 268.807 de angajați, pentru prima dată cel puțin în ultimele decenii.
Este pentru prima dată când e depășit pragul de 268.000 de angajați, în ultimii ani. Sunt cu aproape 1.500 mai mulți decât în luna anterioară, decembrie 2020, și cu peste 7.300 mai mulți decât în luna corespondentă a anului anterior.

Mai multe aici:

Record de angajați în Cluj, pentru prima dată numărul acestora depășește pragul de 268.000, numărul crește cu 62.000 în 8 ani

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare