Închide

Peste 18.000 de cetățeni ucraineni au intrat ieri în România. Zeci de mii au fugit în țările vecine, după ce Rusia le-a invadat țara

ActualitateTop News by Kristina Reştea - feb. 27, 2022 0 117

De la începerea conflictului din Ucraina, 102 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, arată datele Ministerului Afacerilor Interne.  18.558 de cetățeni ucraineni au intrat ieri în țară și  9.698 au părăsit România. O parte dintre refugiați au ajuns și la Cluj, după cum anunță cetățenii pe grupurile de socializare unde s-au mobilizat cu ajutor.

„Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală. Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației”, transmite ministerul.

ÎN acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 57,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în cursul zilei de ieri, 26 februarie, 83.635 de persoane, dintre care 18.558 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 83.299 de persoane, dintre care 9.698 de cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul României.

Totodată, 23.125 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 23.403 pe sensul de ieșire.

Zeci de mii de ucraineni au fugit în țările vecine, arată datele adunate de BBC. și citate de G4Media.

Autoritățile slovace au declarat că, în utlimele 24 de ore până la ora 06:00 GMT, sâmbătă, aproximativ 10.000 de persoane au intrat în țară la cele trei puncte de trecere cu Ucraina.

Aceasta este de aproape zece ori peste cifra normală.

Peste 43.000 de ucraineni au fugit în România în cele trei zile de când Rusia a invadat, în timp ce peste 150.000 de oameni au intrat în Polonia.

Ucraina se învecinează cu alte patru țări – Ungaria și Moldova, unde au trecut și multe mii, și Belarus și Rusia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare