Închide

Peste 1 milion de persoane vaccinate în Israel cu a patra doză de vaccin împotriva Covid-19

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 14, 2022 0 144

Israel a depăşit pragul de o jumătate de milion de persoane vaccinate cu cea de-a patra doză a unor vaccinuri dezvoltate împotriva COVID-19, a informat vineri biroului de presă al prim-ministrului ţării, Naftali Bennett, în contextul unei creșteri accelerate a numărului de infectări cu noul coronavirus, relatează EFE.

„Campania de vaccinare din Israel a obţinut un nou succes”, a declarat Naftali Benet, anunţând acest număr de persoane vaccinate cu a patra doză, toate de peste 60 de ani.

Premierul israelian le-a mulţumit, totodată, compatrioţilor lui care au ales să se vaccineze cu a patra doză pentru „menţinerea tuturor în siguranţă”.

Acest număr impresionant de vaccinări a fost atins în mai puţin de două săptămâni, după ce autorităţile israeliene au aprobat pe 2 ianuarie cea de-a patra doză de vaccin pentru această grupă de vârstă.

Anunţul prim-ministrului israelian intervine după o săptămână de creştere constantă a numărului de contagieri, cu un vârf de 48.621 de cazuri raportate miercuri, la care s-au adăugat joi alte 40.430 de infectări, ridicând bilanţul total al cazurilor de COVID-19 la aproape 250.000 în această ţară.

Şi numărul pacienţilor spitalizaţi a crescut în Israel, deşi într-un ritm mult mai lent, de la 151 înregistraţi în urmă cu o săptămână la 306 vinerea aceasta.

În acest context, coordonatorului grupului însărcinat cu gestionarea pandemiei, Salman Zarka, a informat joi că autorităţile israeliene prevăd limitarea tratamentelor medicale la cele esenţiale şi, deşi nu au fost adoptate deocamdată restricţii mai severe, există totuşi posibilitatea impunerii unui lockdown general pentru a limita presiunea asupra sistemului sanitar naţional.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare