Închide

De săptămâna viitoare intră în vigoare noile reguli pentru circulația taxiurilor pe benzile dedicate din Cluj-Napoca. Boc: „dacă circuli pe banda dedicată fără client vei fi amendat”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 14, 2022 0 430

Consilierii locali vor reglementa la ședința din 18 ianuarie circulația taximetrelor din oraș pe benzile dedicate transportului în comun. Potrivit proiectului de hotărâre, taxiurile vor putea circula pe tronsoanele de pe bulevardul Titulescu, Calea Florești, Regele Ferdinand și Splaiul Independenței. Excepție fac mașinile de ride sharing, care nu vor putea circula pe benzile dedicate din Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a anunțat că noile prevederi urmează să se aplice de săptămâna viitoare iar cei care vor circula fără clienți sau vor încurca mijloacele de transport în comun care opresc în stații vor fi amendați. În plus, dacă pe tronsoanele amintite se vor înregistra mai mult de 60 de autobuze pe oră, taxiurile nu vor mai avea voie să circule, după ce comisia de circulație va adopta o hotărâre pe care o va comunica public.

După data de 18 ianuarie 2022, taximetriștii vor putea să circule pe liniile dedicate de pe bulevardul N. Titulescu, Splaiul Independenței, Regele Ferdinand și Calea Florești, a arătat primarul Emil Boc.

”Sunt convins că de acum nu vom mai pierde niciun proces cu taximetriștii. Oricum au fost două decizii în instanță. Unii au pierdut și alții au câștigat. Până acum situația din oraș nu era reglementată. Acum am luat decizie corectă care ține cont de toate interesele, astfel încât cei care circulă pe acolo își justifică un scop comunitar. Nu a fost o problemă de orgoliu, ci am tratat-o cu responsabilitate. Circuli doar dacă ai client pe acolo, și nu stau 100 de oameni după unul care urcă sau coboară din taxi”, a afirmat primarul Emil Boc, la ZiuaLive.

Taximetriștii care vor circula fără clienți pe benzile dedicate sau cei care vor încurca mijloacele de transport în comun care opresc în stații, vor fi amendați, după cum a mai trecut în revistă o altă prevede a viitoarei hotărâri de Consiliu Local. În plus, dacă pe tronsoanele amintite se vor înregistra mai mult de 60 de autobuze pe oră, taxiurile nu vor mai avea voie să circule, după ce comisia de circulație va adopta o hotărâre pe care o va comunica public.

Asociațiile de taxi din oraș au pornit procese împotriva Primărie după ce au fost sancționați cei care au circulat pe benzile dedicate din Cluj-Napoca. Au organizat și proteste pentru a li se permite accesul pe sistemul de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun configurate în oraș.

sursa foto: cluj.com

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare