Închide

Peste 1.400 de candidați înscriși la concursul de rezidențiat, la Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - nov. 17, 2022 0 379

Peste 1.400 de candidați înscriși la concursul de rezidențiat, la Cluj.

Concursul e organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, duminică la Sala Polivalentă și nu numai.

Examenul se desfășoară, în fiecare an, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara. În acst an Ministerul Sănătății a scos la concurs peste 5.600 de locuri și 231 de posturi, pentru care vor candida peste zece mii de candidați, mai exact 10.330 de absolvenți din toată țara.

În Cluj-Napoca s-au înscris 1.432 de candidați, dintre care apraope opt sute – mai exact 771 – de absolvenți de Medicină, 278 de absolvenți de Medicină dentară și 383 de absolvenți de Farmacie.

Examenul scris va începe duminică dimineața, la ora 10, durează patru ore și e susținut în trei domenii – medicină, medicină dentară și farmacie. Acesta se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se electronic.

În Cluj concursul e organizat în amfiteatrele universității, în amfiteatre ale Universității ”Babeș-Bolyai” și la Sala Polivalentă.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60%. La concursul de rezidențiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară și cea mai mare rată de promovare, în toate cele trei domenii – medicină, medicină dentară și farmacie – au fost obținute de absolvenții ai UMF Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu