Închide

Percheziții într-un dosar de instigare la omor și spălarea banilor pornit din Statele Unite / Mai mulți români administrau o pagină web de asasinate la comandă / Prejudicii de jumătate de milion de dolari

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 06, 2022 0 71

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, în colaborare cu structurile locale din Gorj și Hunedoara au desfășurat miercuri 7 percheziții domiciliare în aceste județe, în urma unei solicități din partea autorităților americane.

Sunt cercetați mai mulți cetățeni români sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor, arată g4media.ro.

Autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care folosește programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică.

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și în vederea spălării sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la omor.

Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ o jumătate de milion de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare