Închide

Percheziții de amploare în Cluj și Mureș în dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de un sfert de milion de euro

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 19, 2017 0 296

Percheziții de amploare în această dimineață în Cluj și Mureș, în dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de un sfert de milion de euro.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice din Mureș efectuează în această dimineață 30 de percheziții în Mureș și Cluj, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproape 250.000 de euro prin evaziune fiscală. Vor fi puse în aplicare 19 mandate de aducere la audieri.

În total echipa care a descins la percheziții numără 58 de polițiști din Mureș și Cluj, coordonați de procurori de la Tribunalul Mureș; sunt 30 de percheziții efectuate, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele reprezentanților legali ale acestora. Din cercetările polițiștilor a reieșit că, în perioada decembrie 2013 — august 2016, reprezentanții unei firme din județul Mureș ar fi efectuat tranzacții comerciale fictive cu 14 societăți din județele Mureș și Cluj, valoarea livrărilor ridicându-se la peste 2.750.000 de lei. „În fapt, societatea din Tîrgu Mureș ar fi creat un circuit în care ar fi fost angrenate societăți de tip ‘fantomă’, prin care ar fi obținut deduceri fiscale ilegale”, explică polițiștii, care adaugă că prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 250.000 de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu