Închide

Percheziții cu „mascați” la Cluj, după ce doi hoți au dat iama în case și au furat bijuterii de mii de euro

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 01, 2019 0 107

Doi bărbați din Cluj-Napoca au fost prinși de polițiști și au dosar penal pentru furt calificat în formă continuată după ce polițiștii care le-au percheziționat casele a găsit probe care îi leagă de mai multe furturi.

Ieri polițiștii, ajutați de „mascații” de la Serviciul de Acțiuni Speciale, au descins la casele celor doi clujeni, doi bărbați de 31 și 34 de ani, unde au găsit bijuterii și bunuri care fac obiectul unor dosare penale instrumentate de către polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție 5 și 6, din Cluj-Napoca. De asemenea polițiștii au ridicat obiecte de îmbrăcăminte și alte bunuri, și au prelevat și recoltate probe biologice, pentru efectuarea de expertize și comparații criminalistice. Aceasta, după ce polițiștii au deschis dosar penal pentru mai multe furturi de bani și bijuterii din trei locuințe din Cluj-Napoca, în ultimele două luni. În două cazuri, cei doi ar fi reușit să pătrundă în locuințe, după ce și-ar fi declinat calități false în fața proprietarilor. Sursele judiciare spun pentru actualdecluj.ro că cei doi pretindeau a fi angajații unui distribuitor de televiziune prin cablu și respectiv ai unei firme de reparații de televizoare, calitate în care erau invitați în case și, prin distragerea atenției, furau ce prindeau la îndemână.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 11.000 de lei, adică peste 2.000 de euro, și a fost recuperat doar parțial. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore iar azi vor fi prezentați magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu