Închide

Percheziţii ale biroului din Cluj al Parchetului European la Sibiu, în cadrul unei anchete ce vizează o fraudă cu fonduri Erasmus, la Universitatea ”Lucian Blaga”, prejudiciul e estimat la un milion de euro

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 20, 2023 0 147

Parchetul European EPPO din Cluj-Napoca a efectuat ieri percheziții domiciliare în județul Sibiu, în cadrul unei anchete asupra universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, suspectat de fraudă cu fonduri Erasmus, cu prejudiciu de un milion de euro.

”Se presupune că angajații universității, care erau responsabili cu coordonarea Serviciilor de Relații Externe, au întocmit contracte fictive cu diverși cetățeni din Asia de Est pentru a primi finanțare pentru două proiecte din țările partenere Erasmus+”, arată anchetatorii din Cluj. ”De asemenea, se presupune că studenții, doctoranzii și personalul didactic din Asia au continuat să apară pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, deși contractele lor se apropiau de încheiere. Se crede că semnăturile lor au fost falsificate pentru a transfera banii altor persoane”.

În total, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ un milion de euro. Conducerea actuală a Universității Lucian Blaga cooperează și au depus plângerea inițială a acestei anchete, au precizat procurorii. Perchezițiile domiciliare sunt efectuate de zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Este  responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare