Închide

Pentru al doilea an consecutiv congresele organizate în Cluj de Martorii lui Iehova, în Sala de Congrese de lângă Turda, sunt mutate online, încep în acest weekend

Actualitate by Mihai Prodan - iul. 03, 2021 0 1163

Pentru al doilea an consecutiv congresele organizate în Cluj de Martorii lui Iehova, în Sala de Congrese de lângă Turda, sunt mutate online, ”din respect pentru viață și sănătate”, după cum anunță organizația.

În acest an astfel de congrese sunt organizate în 240 de țări, în peste 500 de limbi. Pentru membrii organizației religioase din jumătatea de sud a Transilvaniei acestea au loc de obicei în Cluj, în Sala de Congrese construită lângă Turda. Anul trecut și în acest an, însă, sala de congrese rămâne închisă, din cauza pandemiei de coronavirus, iar congresele sunt mutate online, unde, într-un comunicat de presă, organizația religioasă invită pe oricine să le vizioneze. ”În 2020, din cauza pandemiei, congresele Martorilor lui Iehova s-au ținut pe tot globul, inclusiv în România, online. A fost pentru prima dată în ultimii peste 30 de ani, când Martorii din județe transilvănene precum Cluj, Sălaj, Mureș, Alba și altele s-au întrunit virtual, și nu în Sala de Congrese a Martorilor lui Iehova din Turda”, arată organizatorii congresului, într-un comunicat de presă.

Între cei care vor asista la acest congres virtual din următoarele săptămâni se numără Ioan Laza, din Cluj-Napoca. Acesta are 91 de ani și, în timpul regimului comunist, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare din cauza credinței sale, din care a executat șase ani. ”Am asteptat întotdeauna cu bucurie congresele ,fie în 1946-47 cînd se țineau la megafon ca să audă ”toată valea”, fie după ’89 tinute pe stadioane, fie mai târziu la Sala de congrese de la Turda”, spune el. ”Acum astept cu și mai mare emoție și speranță Congresul regional ce va fi prezentat pe platforma Zoom în intreaga lume, semn al iubirii,unității și speranței comune. Pandemia de coronavirus, împlinire a semnelor sfârșitului acestui sistem, conform cuvintelor lui Isus, a separat si îmbolnăvit oameni, a îndoliat foarte multe familii dar n-a putut suprima bucuria de a participa, fie si pe zoom, la aceste mari sărbători, congresele”.

Tema congresului regional al Martorilor lui Iehova din acest an este „Puternici datorită credinței!”. În România, programul congresului se va putea urmări și în cele patru limbi majore vorbite în țară, respectiv română, maghiară, rromani și limbajul semnelor românesc. ”Întrucât riscul îmbolnăvirilor este în continuare ridicat, congresul va putea fi descărcat sau urmărit doar on-line. Se preconizează o asistență de aproximativ 45.000 de persoane în România. Timp de șase weekenduri din lunile iulie și august, publicul larg este invitat să li se alăture Martorilor cu această ocazie istorică”, adaugă aceștia. ”Suferința emoțională și însingurarea sunt sentimente dureroase pe care pandemia de Covid -19 le-a adâncit în inima tuturor. Din acest motiv, astfel de evenimente îi ajută pe oameni să se simtă mai puțin singuri, fiind alături de semenii lor care le înțeleg cu adevărat durerea sufletească”.

Sesiunile congresului vor fi încărcate online în 28 iunie pentru sesiunea de vineri dimineață, 5 iulie pentru sesiunea de vineri după-masă, 19 și 26 iulie pentru sesiunile de sâmbăta și respectiv 9 și 16 august pentru sesiunile de duminică. ”Credința i-a dat putere comunității noastre să facă față pandemiei. Tot credința ne va uni în continuare, chiar dacă deocamdată doar virtual. Zeci de mii de oameni vor urmări în România un program spiritual cu un mesaj puternic, înălțător”, spune purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova în România, Ionuț Moraru. ”Cei care doresc să vadă programul pot accesa jw.org sau diferite platforme de streaming, precum ROKU TV sau Apple TV. Programul este gratuit și accesibil tuturor”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.