Închide

Pe ce criterii sunt testați pacienții în contextul epidemiei de Coronavirus. Document INSP

ActualitateUncategorized by Actual de Cluj - mart. 27, 2020 0 180

Institutul Național de Sănătate Publică a dat publicității un document prin care actualizează definiția de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Potrivit INSP există mai multe situații în care un pacient trebuie să fie testat.

În primul rând, vor fi testați pacienții cu infecție respiratorie acută (debut brusc al cel puțin unuia dintre simptomele: tuse, febră, scurtarea respirației (creșterea frecvenței respiratorii) și fără o altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic și cu istoric de călătorie sau ședere într-o țară/regiune cu transmitere comunitară, în perioada de 14 zile anterioare datei debutului.

De asemenea, vor fi testați și pacienții cu infecție respiratorie acută care s-au aflat în contact apropiat cu un caz confirmat cu COVID-19 în perioada de 14 zile anterioare datei debutului.

O alte categorie de persoane care vor fi testate sunt pacienții cu pneumonie fără altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic, pacienții cu infecție respiratorie acută severă (febră sau istoric de febra și tușe și scurtarea respirației (creșterea frecvenței respiratorii), dar fără altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic.

Potrivit INSP, aceste definiții de caz pot fi actualizate în funcție de cerințe noi de supraveghere la nivel mondial / European / național.

Definitia de caz COVID-19_Actualizare 27.03.2020

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare