Închide

PC Gamer: Actuali și foști angajați vorbesc despre munca la firma de testare de jocuri Quantic Lab din Cluj, acuzată de practici de management defectuos și de afaceri duplicitare

Economie by Actual de Cluj - oct. 10, 2022 0 245

Mai mulți actuali și foști angajați de la firma de testare de jocuri Quantic Lab din Cluj spun că managementul își presează testerii, că a funcționat în mod constant peste posibilitățile sale, acceptând mai multe proiecte decât avea capacitatea de a realiza, dar și că îi induce în eroare pe clienți cu privire la mărimea și competența echipelor sale de QA, arată un amplu articol publicat de platforma de specialitate PCGamer.com.

Din articolul PCGamer, conform economedia.ro:

Doi lucrători actuali și opt foști lucrători de la prolificul subcontractor român de asigurare a calității Quantic Lab au vorbit cu PC Gamer despre locurile lor de muncă, sub rezerva anonimatului, susținând că managementul nu numai că își presează testerii peste norma pentru acest subset vital, dar prea des subfinanțat, al dezvoltării de jocuri, dar și că îi induce în eroare pe clienți cu privire la mărimea și competența echipelor sale de QA – și îi îndrumă pe angajați să continue șarada.

Printre jocurile la care a lucrat această filială a Embracer Group: Cyberpunk 2077, The Witcher 3: Blood and Wine, Divinity: Original Sin 2, Necromunda Hired Gun, Cities Skylines și multe altele, toate au fost testate de angajații Quantic. Testerii au avut acces la versiunile de dezvoltare ale acestor jocuri, examinându-le cu atenție pentru a găsi glitch-uri și potențiale blocaje în calea progresului, într-un mod similar cu modul în care speedrunnerii încearcă să “spargă” un joc după lansare.

Angajații descriu un mediu în care Quantic funcționa în mod constant peste posibilitățile sale, acceptând mai multe proiecte decât avea capacitatea de a le realiza și întinzându-și prea mult personalul între ele.

Aceștia au indicat că aceste probleme au atins un crescendo atunci când compania a acceptat contracte pentru a testa Cyberpunk 2077 și NBA 2K21. Cyberpunk a fost un fel de paratrăsnet pentru Quantic, dar compania nu pare să fie creditată oficial în 2K21, o practică pe care a atins-o unul dintre angajații activi în prezent.

“Din nefericire, mulți testeri Quantic Lab nu au fost creditați în toate jocurile pe care le-au testat”, au declarat aceștia. “În unele cazuri, criteriul editorilor pentru a credita o persoană era dacă aceasta a lucrat mai mult de cinci luni la acel joc. Dacă cineva a lucrat doar patru luni și două săptămâni la acel joc, nu era creditat”.

Pe lângă aceste practici necinstite, angajații care au vorbit cu PCGamer au spus că lucrează într-un mediu toxic pentru un salariu mic. Un fost angajat de rang înalt a declarat că managerii îi insultau și îi certau pe testerii principali, iar acest stres se răspândea în echipele mai mari.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu