Închide

Paturi de terapie intensivă pentru lupta împotriva coronavirusului la spitalul județean din Cluj, au costat jumătate de milion de lei

Sănătate by Actual de Cluj - apr. 28, 2020 0 187

Un număr de 21 de paturi de terapie intensivă au ajuns ieri la spitalul județean din Cluj, aflat în linia a doua de luptă împotriva coronavirusului prin clinica Medicală I.

Dire aceșstea, șase paturi ajung la Terapie Intensivă, I, iar alte trei ajung la secția de neurochirurgie, tot la ATI. ”Restul de 12 sunt depozitate și, la nevoie, vor fi montate și instalate în Secția ATI Covid, clădirea Medicală I”, arată reprezentanții spitalului. Paturile au costat aproape o jumătate de milion de lei, mai exact 430.000, iar banii au venit de la Ministerul Sănătății. ”Din 2014 până în prezent, Spitalul a fost dotat cu 95 de paturi de terapie intensivă. Acest tip de paturi capătă o importanță deosebită în îngrijirea pacienților critici, deoarece permit mobilizarea precoce a pacientului, și, în același timp, facilitează activitatea personalului medical”, mai arată reprezentanții spitalului.

Să precizăm, aseară un pacient internat la secția ATI de luptă împotriva coronavirusului a spitalului județean, o doctoriță de 70 de ani din Brad, a decedat după trei săptămâni de luptă împotriva infecției la Terapie Intensivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu