Închide

Patru oferte pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Cluj-Napoca – Dej, contract de 5,5 milioane de euro

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 27, 2021 0 674

Patru oferte pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Cluj-Napoca – Dej, de care se vorbește de ani de zile. Doar contractul pentru acest studiu e evaluat la peste cinci milioane de euro.

Ieri a fost perioada limită pentru depunerea ofertelor pentru contractul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul expres Cluj-Napoca – Dej, contract în valoare de aproape 22,2 milioane de lei fără TVA, adică peste 5,5 milioane de euro. Un număr de patru asocieri au depus oferte, e vorba de Aduro Impex SRL – 2TI Progetti Italia – Ingeneria Integrata SpA – Specialist Smart Group SRL, DP Consult SA – Explan SRL – SCA Teaha & Fuzesi, Search Corporation – Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL și respectiv asocierea Viaponte Rom SRL – Metroul SA – Capital Vision SRL. Valoarea estimată a contractului este de 22.199.530,50 lei fără TVA iar durata contractului este de 18 luni. ”În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, arată CNAIR.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunța în iunie că aceste 18 luni pentru stabilirea studiului de fezabilitate e o performanță. ”Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului de circa 75 de km este de 18 luni. Asta pentru că Drumul Expres Cluj-Dej beneficiază de modelul nou de caiet de sarcini, al cărui șablon a fost pregătit la început de an de CNAIR, care sper să devină etalon pentru cât mai multe licitații pe infrastructură rutieră”, spunea el. În consecință, adăuga atunci ministrul, ”ne asigurăm că proiectul este făcut cu cap încă de la început”. Drulă spunea că planul este ca acest drum expres, inclus în Masterplanul General de Transport, să continue spre Bistrița și spre Baia Mare, bifurcându-se de la Dej.

Citește și:

A fost lansată licitația pentru proiectarea drumului expres Cluj-Napoca – Dej

Nici un comentariu

Scrie un comentariu