Închide

Patru cazuri de infectare cu tulpina Delta în Cluj. Focar într-o familie întoarsă din Turcia. Clujul are peste 60 la sută imunitate de grup

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - iul. 26, 2021 0 1177

Tulpina Delta a coronavirusului, predominantă în Europa, a ajuns și în România. Sunt câteva zeci de cazuri deja depistate, dar trebuie ținut cont de faptul că nu fiecare caz confirmat de Covid-19 este trimis la secvențiere pentru a se afla tulpina responsabilă.

Oficial, în județul Cluj există patru cazuri confirmate. Este vorba de o familie care a vizitat recent Turcia.  Mai mult, există și alte alte câteva suspiciuni în cazuri unor pacienți depistați pozitiv cu Covid-19.

Director DSP Cluj, Dr. Mihai Moisescu:

„Avem momentan patru cazuri în tot județul. Nu am scăpat de Covid, lumea greșește dacă are această impresie. E foarte, dar foarte important să se vaccineze oamenii. Uitați, în Marea Britanie numărul cazurilor este în creștere, dar numărul spitalizărilor este de 18 ori mai scăzut decât era înainte. Asta datorită vaccinării. E singura metodă de a evita spitalizarea, internarea în terapie intensivă, decesele”, spune Moisescu pentru actualdecluj.ro.

Șeful DSP susține că rata de vaccinare în municipiul Cluj-Napoca este de peste 54%, iar la capitolul imunitate de grup, unde sunt trecuți și cei care au făcut boala și au dobândit anticorpi, avem undeva peste 60% din populație. 

„Ar trebui să ajungem măcar la 70%, ca să fim ceva mai liniștiți”, a mai spus Moisescu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.