Închide

Pas înainte pentru viitoarea centură a Dejului, de 1,7 kilometri, cel puțin pe hârtie, mâine se ia în discuție aprobarea acordului de parteneriat dintre Consiliul Județean și Primăria din Dej

Administrație by Actual de Cluj - sept. 28, 2022 0 105

Pas înainte pentru viitoarea centură a Dejului, cel puțin pe hârtie, mâine se ia în discuție aprobarea acordului de parteneriat dintre Consiliul Județean și Primăria din Dej.

Documentul e pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de mâine, ”Varianta de legătură între străzile 1 Mai (DN1C) și strada Bistriței din municipiul Dej”. ”Având în vedere că instituția noastră este singura eligibilă, în calitate de lider de parteneriat, să acceseze fonduri europene pentru finanțarea acestei investiții vitale pentru Dej, am hotărât să ne asociem cu Primăria Dej pentru a demara, în regim de urgență, etapele de proiectare în vederea accesării finanțării nerambursabile”, spune președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Consiliul Județean Cluj a identificat, ca posibilă sursă de finanțare nerambursabilă a acestui proiect de infrastructură, Programul Operațional Regional 2021-2027. Conform Acordului de parteneriat, Consiliul Județean ar urma să pregătească proiectul și să îl depună pentru finanțare la Ministerul Fondurilor Europene. În acest timp, Primăria Dej va realiza studiul de fezabilitate și celelalte documentații tehnico-economice, respectiv va pune la dispoziție terenul necesar demarării investiției.

Centura ocolitoare a municipiului Dej, în lungime de 1,7 km, a fost desemnată de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest drept proiect strategic de importanță majoră pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027. Investiția va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor din Dej și la eliminarea ambuteiajelor care se produc periodic la traversarea podului peste râul Someș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu