Închide

Partidul M10 a obținut un mandat într-un cosiliu local clujean, dar consilierul ales este fost colaborator al Securității

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iun. 23, 2016 0 705

Secretarul regiunii Nord-Vest, al Partidului M10, Adela Mîrza, a anunțat că au obținut un mandat în Consiliul Local Cojocna,  dar că i se va retrage sprijinul politica consilierului ales, Iacob Câmpean. Motivul? S-a deovedit că acesta este fost colaborator al Securității, pe de-o parte, iar pe de altă parte, Iacob Câmpean s-ar fi arătat interesat să formeze o alianță cu reprezentanții PSD, în cadrul forului deliberativ.

„Motivul deciziei noastre, alături de solicitarea demisiei domniei sale (suspendat deja din calitatea sa de membru M10, conform statutului), îl constituie sentința dată de CNSAS cu privire la colaborarea dânsului cu Securitatea, lucru inadmisibil pentru un membru M10, conform Statutului și Cartei de Valori. Integritatea, este prima valoare a membrilor Partidului M10. Nu vom abdica niciodată de la ea, cu atât mai mult cu cât un membru M10 a ajuns deja într-o funcție publică! Toți membrii de partid primesc același tratament, conform statutului. Dacă se dovedesc a fi colaboratori ai Securității sunt automat suspendați din calitatea de membru, urmând apoi ca o decizie sa fie luata de către Comisia de Integritate”, a transmis Adela Mîrza. Trebuie menționat că Iacob Câmpean a contestat decizia CNSAS la Curtea de Apel București, însă, prin hotărârea nr. 2998/2015 din data de 13.11.2015, instanța a dat dreptate CNSAS-ului.

„În urma analizei declarației făcute de Dl Câmpean Iacob, Partidul M10, îi retrage sprijinul politic, candidatura dânsului la postul de consilier local în Cojocna nemaifiind validată. De asemenea, se așteaptă demisia acestuia, la începutul săptămânii viitoare. Până atunci, dânsul este suspendat din calitatea de membru M10, conform deciziei Comisiei de Integritate luate în baza Statutului partidului. Legat de negocierile M10-PSD pentru o majoritate în Consiliul Local Cojocna, negocieri purtate de același domn Câmpean Iacob, Partidul M10 exclude cu fermitate orice fel de negociere și nu va susține niciodată o astfel de (mez)alianță cu Partidul Social Democrat. Este împotriva valorilor noastre, a principiilor în jurul cărora ne-am strâns noi toți cei din M10!„, a mai transmis Adela Mîrza (foto, în stânga).

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu