Închide

Părculețul de lângă Teatrul Național va fi modernizat. Vezi ce prevede proiectul de revitalizare

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 12, 2021 1 278

Primăria Cluj Napoca anunță că a predat constructorului amplasamentul care include Parcul Ștefan cel Mare din spatele Teatrului Național, respectiv o suprafață de 1,2 hectare de teren, urmând ca acesta să beneficieze de lucrări de revitalizare.

„Amplasamentul a fost predat constructorului, ordinul de începere urmând a fi emis în perioada imediat următoare. Prin acest proiect, parcul de lângă Teatrul Național Cluj-Napoca devine unul modern, care se ridică la exigențele unui spațiu public calitativ și eficient, precum și un cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber. Noua configurație oferă posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional”, se precizează în informarea Primăriei Cluj Napoca.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 10 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 9.786.096,19 lei fără TVA.

În proictul de revitaliare se prevede plantarea a 64 arbori noi, care se vor adauga celor deja existenți. Conform expertizei tehnice, a fost propusă înlocuirea a 9 arbori compromiși din punct de vedere fiziologic și care prezintă pericol pentru cetățeni.

Proiectul de revitalizare a parcului propune următoarele:

– eliminarea arborilor și arbuștilor degradați (compromiși din punct de vedere fiziologic) și înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene;

– modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție;

– realizarea acceselor pietonale și pentru biciclete, interconectate;

– rastel pentru biciclete cu dale înierbate;

– amplasarea corpurilor de iluminat cu proiectoare;

– instalarea sistemului de irigații automatizat;

– amplasarea unui punct gospodăresc îngropat;

– toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități;

– amenajarea a 3 spații de joacă pentru copii, cu suprafețe cauciucate, aparate confecționate din lemn și material ecologic;

Un comentariu

  1. Doua sugestii:
    1. Sa se pastreze aleile din lateralele cladirii teatrului. Presupun ca acestea fac parte din proiectul originar al teatrului si deci ar trebui pastrate.
    2. Sa se amplaseze mai multe banci in partea centrala a parcului, mai departe de zgomotul generat de trafic.

Scrie un comentariu

Articole similare