Închide

Parcările în era on-line. Se pot cere abonamente de parcare fără a merge la ghișeu

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 04, 2018 1 5528

La începutul lui 2017 ghișeele primăriei clujene au fost luate cu asalt de către clujeni, formându-se cozi considerabile. În principiu pentru că oamenii s-au înghesuit să-și plătească abonamentele de parcare, ca să fie siguri că nu-și pierd locul de parcare. Așa a fost și la început de 2016.

Mai precis, așa începea un nou an la poarta Primăriei Cluj, în prima zi când se dă liber la plata abonamentelor de parcare și a taxelor și impozitelor locale:

2017, Centrul de Informare Cetățeni, Primăria Cluj

2016, Ghișee Taxe, Primăria veche, Piața Unirii Cluj

Odată cu noul an, 2018, oficialii Primăriei Cluj au anunțat că cererile de parcare se pot depune și on-line începând din 3 ianuarie, pe www.e-primariaclujnapoca.ro (https://www.e-primariaclujnapoca.ro/registratura/parcari/). În urma depunerii cererii online, solicitanții vor primi pe adresa de e-mail numărul de înregistrare în sistemul de management al documentelor instituției, în baza căruia cererea va fi procesată, în conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat prin HCL 25/2010. 

„Cererile de parcare pentru riverani din cartierele municipiului Cluj-Napoca pot fi depuse online de către persoanele fizice cu domiciliul stabil sau reşedinţa în Cluj-Napoca care deţin în proprietate un autoturism cu inspecţia tehnică periodică în valabilitate sau au în folosinţă un autoturism proprietatea unei persoane juridice în baza unei adeverinţe sau contract de comodat, respectiv persoanele juridice cu sediul social sau punctul de lucru în Cluj-Napoca cu autoturism în proprietate cu inspecţia tehnică periodică în valabilitate (în conformitate cu HCL 25/2010, art.1.) O persoana poate completa online o singura cerere. Cererea se va completa pe numele persoanei care figureaza ca proprietar/coproprietar în certificatul de înmatriculare al autoturismului si va avea anexate documentele solicitate, în caz contrar nu va putea fi considerată validă”, arată municipalitatea.

Primele reacții venite de la clujenii care au testat sistemul arată că acesta merge destul de greoi. Reprezentanții primăriei spun că este foarte important ca cei care depun cererile on-line să știe că pot înregistra o singură cerere pe un CNP/CUI și că trebuie să aibă o adresă de e-mail validă (necesară pentru validarea solicitării și acces la înregistrarea efectivă în sistemul de gestiune a documentelor Primăriei).

Potrivit Primăriei, plata abonamentelor de parcare se va putea face începând din data de 8 ianuarie 2018.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.