Măsura intră în vigoare din 1 ianuarie 2023 și se va aplica punctual, când în centru sau în alte zone cu parcări etajate vor avea loc concerte, festivaluri sau alte feluri de evenimente cu aflux mare de oameni.

”Am văzut ce s-a întâmplat în zona centrală când a fost Festi Fall, pentru că, cu plata în parcările etajate se pierde destul de mult timp. La o capacitate de 460 locuri, dacă timpul de plată ar fi de 1 minut pentru fiecare mașină, tot se pierde foarte mult timp”, a explicat primarul Florin Birta.

Pe grupurile civice din Cluj măsura este văzută ca un semn de normalitate.  „Am în cap situațiile, când la evenimentele culturale cu mulți participanți, de exemplu, Sala Polivalentă închide parcarea subterană. Și nu pot să nu reamintesc nici ceea ce se întâmplă la Wiener Stadthalle, unde pentru cei cu bilete cumpărate la diverse evenimente, parcarea e tot gratuită. Fiindcă așa e normal! Nu poți să o ții langa cu ”veniți pe jos”. Mai ales când ai la dispoziție VW Passat cu șofer, plătit de alții….Că vine realitatea și îți trage una peste ceafă”, arată Zsolt Bodola pe grupul Clujul Civic.

sursă foto: Facebook/Primaria Oradea