Închide

Păpușile-actori de la Puck încheie stagiunea și se mută la Muzeul de Artă, deschid expoziție mâine

Cultură by Actual de Cluj - iun. 15, 2017 0 252

 

Păpușile-actori care au însuflețit în această stagiune spectacole ca „Micul Prinț”, „Fata babei și fata moșneagului”, „Pinocchio” sau „La porunca știucii”, puse în scena de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”, vor putea fi admirate de mâine într-o expoziție la Muzeul de Artă, „Muzeul Păpușilor”.

Păpușile de la Puck vor fi găzduite la Muzeul de Artă în sălile de expoziții temporare de la parterul palatului Banffy din piața Unirii. Vernisajul e programat mâine la ora 12. „Este un eveniment de tradiție al Teatrului de Păpuși Puck: la fiecare început al vacanței de vară, cei mici sunt așteptați alături de părinți și de bunici să vadă pe îndelete păpușile care au „jucat” pe scena teatrului clujean în stagiunea care tocmai se încheie”, spun reprezentanții teatrului. Aceasta e a 11-a ediție a expoziției și rămâne deschisă până în 2 iulie; aici găsiți păpuși și decoruri din premiere ale stagiunii care se încheie în această vară: spectacolele „Micul Prinț”, după Antoine de Saint-Exupery, în regia lui Mihai Lungeanu, ”Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie, de „Pinocchio”, după Carlo Colodi, în regia lui Călin Mocanu și de „La porunca știucii”, a cărei viziune regizorală este semnată de Varga Ibolya. De asemenea, vor mai putea fi vizionate păpuși și decoruri din spectacole precum „Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen, ”Hansel și Gretel”, după Frații Grimm sau „Bubocska”, regia Varga Ibolya.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Până acum instituția de cultură a montat 300 de premiere iar repertoriul actual numără 25 de spectacole.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare