Închide

[P] Vrea din nou la șefia Consiliului Județean: „Am construit un stadion, acum mă gândesc la un centru comercial de dimensiunea Parndorf”

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iun. 03, 2016 0 505

A ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean în mandatul 2008-2012, perioadă în care Alin Tișe a definitivat cea mai importantă investiție din Cluj: stadionul Cluj Arena. În prezent senator PNL, Alin Tișe se arată dispus să preia funcția de președinte al Consiliului Județean, în tandem cu primarul Emil Boc, care candidează pentru un nou mandat de primar: „Sunt conștient că voi avea foarte multe probleme de rezolvat, odată ce voi reveni la șefia Consiliului Județean. Avem de finalizat cele mai importante proiecte de investiție, că vorbim de centrul ecologic pentru depozitarea deșeurilor sau de modernizarea drumurilor, de spitalul regional de urgență sau de extinderea parcurilor industriale, toate acestea vor fi priorități în mandatul meu. De asemenea, îmi doresc foarte mult să lansez o nouă investiție. Vorbim deja de prea mult timp de proiecte începute în urmă cu mai mulți ani, cred că e momentul să demarăm noi obiective la nivel de județ”.  În opinia lui Tișe, un centru comercial de dimensiunea celui din Parndorf (Austria) și-ar găsi locul foarte bine în Cluj. „Am putea face un parteneriat public-privat pentru construcția unui astfel de centru comercial. Eu îl văd amplasat undeva în afara municipiului. Pe un teren dintr-o localitate clujeană, la care să putem asigura accesul foarte ușor. Putem găsi o astfel de locație, sunt convins că orice primărie ar fi dispusă să încheie un astfel de parteneriat, având în vedere beneficiile financiare de care ar dispune comunitatea”, a arătat Tișe.

Alte proiecte pe care Alin Tișe și le-a propus în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean, în mandatul 2016-2020 :

1. Modernizarea infrastructurii prin asfaltarea si reabilitarea tuturor drumurilor judeţene. Asigurarea legăturii între centura de ocolire Vâlcele – Apahida şi Autostrada Transilvania. Realizarea unor bretele de acces la autostrada in Ciurila, Săvădisla, Tureni şi Nădăşel.

2. Crearea de noi locuri de muncă pentru clujeni prin înfiinţarea şi dezvoltarea unui nou parc industrial (Tetarom 5), care va genera plus valoare economică.

3. Realizarea unui spital de urgenţă monobloc şi modernizarea unităţilor sanitare existente pentru a le face mai atractive pentru medici, în vederea evitării exodului acestora în străinătate.

4. Creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene la nivelul judeţului prin realizarea de proiecte de infrastructură mare (drumuri judeţene, centuri, modernizare reţele de apă şi canalizare, turism), precum şi prin cofinanţarea proiectelor de dezvoltare locală.

5. Finalizarea Centrului de Deşeuri. Realizarea unui incinerator pentru deşeuri, ca soluţie definitivă pentru rezolvarea problemelor gunoaielor din judeţ.

6. Modernizarea şi dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj , principala poartă de intrare în judeţ pentru investitori şi turişti.
7. Finalizarea reţelelor de apă şi canalizare în întreg judeţul si modernizarea celor existente.

8. Dezvoltarea turismului prin modernizarea infrastructurii, punerea în valoare a obiectivelor şi susţinerea actorilor privaţi.

9. Realizarea unui Complex Expoziţional Regional şi a unui Centru Integrat de Conferinţe, care să corespundă standardelor şi nevoilor actuale.

10. Implementarea unui sistem integrat de transport judeţean în Zona Metropolitană.

11. Susţinerea agricultorilor şi a crescătorilor de animale prin înfiinţarea de Centre Agricole Zonale şi construirea unui abator acreditat.

12. Sprijinirea învăţământului clujean prin cofinanţarea proiectelor educaţionale.

13. Construirea unui Complex Cultural – Filarmonică, galerii expoziţionale, centru de creaţie a artiştilor.

14. Eficientizarea Complexului Sportiv Multifuncţional Cluj (stadion şi polivalentă) printr-un management unitar şi coerent.

15. Promovarea unei atitudini deschise şi receptive la propunerile societăţii civile şi colaborarea cu ONG-urile în cadrul unor proiecte comune.

 

Material electoral produs de SC Redactia Actual de Cluj SRL, la comanda PNL Cluj.

Cod mandatar 21160042

Nici un comentariu

Scrie un comentariu