Închide

Oscarul pentru Cel mai bun film străin, câştigat de „unul din cei mai dragi regizori ai TIFF-ului”

FestivalFilm by Kristina Reştea - mart. 05, 2018 0 381

Filmul lui Sebastian Lelio Una mujer fantastica (O femeie fantastică) a câştigat premiul Oscal pentru cel mai bun film străin. Regizorul din Chile e membru în „familia” TIFF de la Cluj de mai bine de 10 ani: a câştigat un Trofeu Transilvania în 2007, a fost membru în juriul festivalului un an mai târziu şi a devenit „unul din oaspeţii obişnuiţi ai festivalului”, aminteşte directorul festivalului de la TIFF, Tudor Giurgiu.

E „unul din cei mai dragi regizori ai TIFF-ului”, spune despre el regizorul Tudor Giurgiu, directorul TIFF. Lelio e „o descoperire făcută de Mihai Chirilov acum mai bine de 10 ani. E cel care spunea “You all know that my romance with Transilvania IFF is real””, aminteşte Giurgiu. În 2007, Lelio a câştigat Trofeul Transilvania pentru La Sagrada Familia, iar în 2008 a revenit la Cluj ca membru al juriului. „A devenit apoi unul din oaspeţii obişnuiţi ai festivalului, s-a întors la Cluj în 2010 şi a câştigat premiul FIPRESCI pentru Navidad, în 2012 cu Anul Tigrului, în 2013 cu Gloria şi în 2017 cu Una Mujer Fantastica. A susţinut un masterclass de regie în 2013 la Transilvania Talent Lab, a susţinut q&a-uri cu publicul de peste o oră jumate, a dansat până dimineaţa la petrecerile festivalului. De azi începând, Sebastian e Academy Award winner, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin. Bucuria mea e şi mai mare pentru că, in doar 3 ani, impreuna cu colegii de la Transilvania Film, am reusit sa aducem pe ecranele romanesti, 3 filme câştigătoare de Oscar, Una mujer fantastica, Son of Saul şi Moonlight. Sper ca filmul lui Sebastian sa fie re-difuzat în săli, merită să-l vedeţi şi să vă minunaţi. În concluzie, haideţi la Cluj, cine ştie cu ce viitor Oscar-winner veţi putea povesti depre filme, socializa sau dansa”, îndeamnă directorul TIFF pe pagina sa de Facebook.

Filmul a fost nominalizat la această categorie alături de On Body and Soul (Ungaria), de Ildikó Enyedi, The Insult (Liban), de Ziad Doueiri, Loveless (Rusia), de Andrey Zvyagintsev, The Square (Suedia), de Ruben Östlund.

Trailerul filmului:


Citeşte şi:

Premiile OSCAR 2018: „The Shape of Water”, marele câștigător

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.