Închide

Ortodocșii, catolicii, neoprotestanții mărșăluiesc împreună în campania „pro viață”

SocialTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 20, 2015 0 493

Este pentru prima oară când aproape toate cultele religioase din România se aliază într-o campanie ce a demarat, inițial, pe plan internațional. Este vorba despre Marșul pentru Viață care are ca scop susținerea dreptului la viață pentru toate ființele umane, încă din momentul concepției și până la moartea naturală.

Clinica Pro Vita este responsabilă de acest Marș, ce se desfășoară simultan în 74 de orașe din  România, a transmis directorul Roxana Stanciu.  Fiecare viaţă este un dar! – acesta este sloganul sub care se desfăşoară această campanie, iar la Cluj-Napoca evenimentul a fost programat pentru data de 21 martie 2015, ora 11.00. La Marș vor pariticipa nu doar mai marii bisericilor ortodexe, reformate, catolice sau greco-catolice, ci și reprezentanții altor confesiuni religioase: unitarieni, baptiști, penticostali, adventiști etc. „În Piața Unirii va fi amenajată o scenă. La evenimentul de mâine va urca pe scenă și Mitropolitul Andreicuț, Episcopul Florentin Crihălmeanu, precum și reprezentanții bisericilor catolice și reformate. De asemenea, vor participa înalți reprezentanți ai bisericii baptiste, dar nu numai. Robert Colquhoun, coordonatorul internațional al Campaniei 40 de zile pentru viață va fi prezent pentru a le vorbi participanţilor despre valoarea şi unicitatea vieţii”, a explicat Roxana Stanciu.  Marșul pentru Viață a acaparat și o serie de organizații de tineret. Roxana Stanciu a ținut să menționeze că evenimentul de mâine se derulează sub umbrela Cluj 2015 – Capitala europeană a tineretului: „Federația Share  ne-a sprijinit foarte mult, iar ediția aceasta a marșului este organizat în colaborare cu organizaţiile de tineret confesionale care sunt reunite în reţeaua SHARE FAITH din cadrul Capitalei Europene a Tineretului 2015”.

Marşul pentru viaţă se va desfăşura mâine, de la ora 11.00, pe traseul: Piaţa Unirii, Bulevardul Eroilor, Piaţa Avram Iancu, Str. Dorobanţilor, Str. Piteşti, Bulevadrul 21 Decembrie şi Piaţa Unirii. În încheiere, corurile de copii Continetal Kids şi Allegria vor susţine un mini recital pentru toţi participanții.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare