Închide

Organizatorul Zilelor Culturale Maghiare: Am făcut tot ceea ce s-a putut, în condițiile date. Nu am fi avut despre ce să discutăm dacă am fi stat și nu am fi făcut nimic

ActualitateCulturăFeaturedFestival by Actual de Cluj - aug. 22, 2020 0 233

Cea de-a XI-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj s-a încheiat oficial vineri seara, cu concertul susținut de Orchestra de cameră a Filarmonicii ‘’Dinu Lipatti’’ din Satu Mare, care a avut loc în Grădina cu ruine de lângă Biserica Reformată de pe strada Kogălniceanu. 

„S-a dovedit încă o dată că merită să crezi în viitorul acestui oraș. Clujul este un punct sigur în viața noastră încurcată. Le datorăm mulțumiri tuturor celor care lucrează pentru conservarea culturii maghiare’’,  a transmis  în cadrul evenimentului Oláh Emese, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Responsabil de organizarea acestui eveniment la Cluj, consilierul local  Gergely Balázs a reamintit că ediția din acest an a fost una mai restrânsă, dat fiind contextul pandemiei de Covid-19.

„Suntem împăcați pentru că am făcut tot ceea ce s-a putut, în condițiile date. În zilele următoare vom sta și vom face o analiză a modului în care s-a desfășurat festivalul, dar ce pot spune de pe acum e următorul lucru: nu am fi avut despre ce să discutăm dacă am fi stat și nu am fi făcut nimic. Ca urmare, atunci când o să analizăm această ediție nu o să  să comparăm cu edițiile din anii precedenți, ci o să o comparăm cu situația în care Zilele Culturale Maghiare nu ar fi avut loc. Le propun și celor care au participat la evenimentele noastre să gândească la fel atunci când vor judeca manifestarea din acest an. Totodată, speram ca anul viitor totul să revină la normal și să organizăm cea de-a XII-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare așa cum am obișnuit publicul în anii trecuți’’, a spus Gergely Balázs.

Chiar dacă această ediție a stat sub semnul rigorilor impuse de situația epidemiologică, aproape 10.000 de persoane s-au arătat interesate și și-au procurat bilete pentru a participa la cele 100 de programe din cadrul festivalului. Marea majoritate a evenimentelor a avut loc în spații în aer liber, participanții fiind obligați să respecte toate măsurile de precauție impuse de autorități.

Publicul Zilelor Culturale Maghiare a avut anul acesta o prezență activă în online, cu atât mai mult cu cât, pe parcursul celor trei zile, au putut să urmărească nu mai puțin de 56 de emisiuni pe canalul de televiziune al festivalului (ZCMC TV). De altfel, cele două pagini de Facebook ale festivalului (în lb. maghiară și în lb. română) și site-ul festivalului au avut un reach total de 273.000 de persoane.

Ediția din acest an a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj s-a bucurat de sprijinul a 100 de voluntari care au contribuit, alături de cei 60 de membri din echipa de organizare, la buna desfășurare a festivalului.

Festivalul Zilele Culturale Maghiare este organizat de Asociația Clujul Comoară și Asociația Zilele Culturale Maghiare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu