Închide

Organizatorii Untold înlocuiesc gazonul în Parcul Central

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 07, 2019 0 1094

O sumă de peste 1,4 milioane de lei va fi investită de organizatorii Untold pentru lucrări de refacere și înfrumusețare a Parcului Central din Cluj dar și a gazonului de pe stadionul Cluj Arena. Într-un parteneriat cu Primăria din Cluj, cei de la Untold și-au asumat să se ocupe de revitalizarea gazonului din parc, pe o suprafață de cinci ori mai mare decât cea afectată. De asemenea, se fac lucrări și pentru revitalizarea gazonului de pe stadionul Cluj Arena.

Ediția aniversară a Untold a avut un buget de peste 16 milioane de euro. Organizatorii au estimat că participanții înregistrați în toate cele 4 zile ale festivalului, adică peste 370.000 de oameni din care 300.000 veniți din afara Clujului, au însemnat 45 de milioane de euro, bani cheltuiți în Cluj.

Odată cu terminarea festivalului și ridicarea logisticii de festival din Parcul Central, organizatorii Untold au pus la punct un plan de acțiune pentru refacerea suprafețelor de gazon afectate dar și pentru înfrumusețarea altor zone, folosite an de an de întreaga comunitatea clujeană. În cele 4 zile de festival, ca urmare a folosirii parcului, a fost afectată o zonă de circa 1 hectar. Untold și-a asumat să facă lucrări pe alte suprafețe însumând 5 hectare.

„Investiția se ridică la  peste 1 milion de lei. Lucrările implică schimbarea unor porțiuni de gazon,
supraînsămânțare, toaletare vegetație dar și amenajări peisagistice. Ele au au fost deja
începute, urmând a fi realizate până la finele lunii august 2019. Pentru a reda clujenilor parcul în
cel mai scurt timp, au fost contractate, în paralel, mai multe firme specializate care au descins deja pe teren și s-a început montarea de gazon nou. Foișorul de lângă lac, decorat pentru Festival va rămâne așa pentru a se putea bucura toată lumea de el”, a explicat PR-ul festivalului, Ioana Chereji.

De asemenea, a mai spus PR-ul Untold, și pentru gazonul de pe Cluj Arena a început procesul de înlocuire a porțiunilor afectare, dar și a altor zone din teren afectate în urma exploatării uzuale de peste an sau unde gazonul era deja bolnav. Suma antrenată pentru aceste lucrări este de peste 370.000 lei. În cel mult o săptămână, lucrările vor fi încheiate, mai anunță organizatorii Festivalului. De asemenea, a mai spus Ioana Chereji, s-a început o evaluare împreună cu cei din conducerea stadionului pentru toată zona din arenă folosită în cadrul Festivalului, urmând ca, în condițiile în care se constată deteriorări, lucrările de refacere să fie suportate de cei de la Untold.

Organizatorii au anunțat pentru toate cele 4 zile ale festivalului un număr de participanți, însumați, de 372.000 de oameni. Ei au estimat că cei 300.000 veniți din afara Clujului au adus circla 45 milioane euro, infuzie de capital în comunitatea clujeană. Vezi detalii:

Organizatorii Untold: 45 milioane de euro rămân la Cluj după cel mai mare festival din țară

Pe lângă cifrele amintite, Untold a donat și va dona bani pentru îmbunătățirea condițiilor de spitalizare a copiilor în cadrul Spitalului de Copii Cluj Napoca. O sumă de 21.000 de lei a fost donată deja de participanții la festival. Organizatorii estimează că suma ar putea crește având în vedere că participanții mai au la dispoziție încă câteva zile pentru a dona banii rămași pe brățara de festival pentru această cauză. Alți 30.000 de euro au fost mobilizați de cei de la Untold pentru instalarea, în urma unei campanii inițiată de jurnalistul Tudor Runcanu, de aparate de aer condiționat în secțiile Spitalului de Copii (16 deja montate, iar alte 25 for fi instalate până la finalul lunii august).

Untold a făcut două camere sterile pentru copii la Institutul Oncologic, cu o investiție de 100.000 de lei, din care 20.000 au fost donați de fanii festivalului.

Festivalul va susține ca până acum și echipa de Fostbal Universitatea Cluj, fiind unul dintre sponsorii principali.

Cea de-a 5- a ediție a festivalului UNTOLD a avut loc în perioada 1-4 august 2019, și a
adus peste 200 de artiști, dintre care cei mai așteptați au fost Robbie Williams, Armin van
Buuren, Martin Garrix, Dimitri Vegas&Like Mike, Steve Aoki. Fanii festivalului se pot înregistra
deja pe untold.com, pentru a fi primii care vor putea cumpăra abonamente la preț special
pentru ediția din anul 2020

Nici un comentariu

Scrie un comentariu