Închide

Orașul se inundă la fiecare ploaie; care sunt cele mai inundabile zone și ce soluție au consilierii „din Opoziție”

Administrație by Actual de Cluj - iun. 10, 2014 0 1187

Consilierii locali ai PNL din Cluj-Napoca se plâng că orașul e inundat la fiecare ploaie – situație cu atât mai frustrantă cu cât orașul are ambiții mari pentru titluri europene.

pod ira

„Avem teancuri de sesizări de la cetățeni care se plâng că la fiecare ploaie mai serioasă apa pune stăpânire pe parcări, trotuare sau chiar carosabil, în zona unor noduri de circulație. Este o problemă reală a municipiului nostru și chiar dacă nu are o frecvență zilnică este deranjantă pentru locuitori. Evident, sistemul de canalizare al orașului nu face față apelor pluviale și trebuie intervenit cu soluții simple, inovative, care să rezolve această problemă tehnică”, arată consilierii locali ai PNL într-un comunicat de presă.

Aceștia îi cer primarului Emil Boc să realizeze un studiu de fezabilitate pentru construirea unui sistem de retenție și pompare a apelor pluviale din zona Pod IRA, sens giratoriu Pod Mărăști, sens giratoriu Pod Calvaria și zona pod Calea Florești. „Un astfel de sistem va asigura preluarea apelor excedentare rezultate în urma unor ploi mai intense sau de lungă durată dar și pomparea acestora la sistemul public de canalizare”, consider[ aceștia, adăugând că studiile ar fi o „modalitate simplă de rezolvare a unei probleme pe care Primăria preferă să o ignore”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags