Închide

Oportunitățile tinerilor după facultate / Revenirea în comunitatea din care au plecat la studii / Cum procedează un ONG din Turda pentru a-i implica în viața comunității

Educaţie by Actual de Cluj - feb. 01, 2023 0 92

Visul majorității tinerilor care pleacă la studii dintr-un oraș mic într-un mare centru universitar precum București, Cluj Iași ori Timișoare este să se stabilească acolo ori chiar să își găsească de lucru în străinătate la finalizarea facultății. Există, însă, și unii care vor să revină în comunitățile din care au plecat și chiar să se implice activ în schimbări.

Un exemplu este Leonardo-Mihai Mărincean, președintele asociației Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică din Turda, în care activează foarte mulți tineri, mare parte elevi de liceu, arată g4media.ro.

El a absolvit Facultatea de psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, dar a revenit în Turda să trăiască și să profeseze. Misiunea asociației nu este să facă pe tineri neapărat să se stabilească în comunitățile din care pleacă: „Nu înseamnă neapărat să se stabilească Turda, de exemplu. Considerând succes și să convingem o parte din studenții care sunt momentan în Cluj să revină periodic în Turda și să dezvolte alți tineri, chiar dacă ei se vor întoarce în Cluj la finalul zilei”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu