Închide

Opera și-a deschis stagiunea în Piața Avram Iancu. Spectacol impresionant de sunet și lumini

ActualitateCulturăMuzica by Actual de Cluj - sept. 01, 2019 1 401

Opera Națională Română din Cluj și-a deschis aseară noua stagiune cu un concert de anvergură, susținut în aer liber, în Piața Avram Iancu. Concertul de prezentare a ”Stagiunii 100” a Operei Naționale a fost acompaniat și de un spectacol impresionant de sunet și lumini. Întregul eveniment a fost transmis live de TVR Cluj și TVR3.

Pe secena ridicată pe esplanada Teatrului Național, în Piața Avram Iancu, au fost prezenți soliștii Florin Estefan (directorul Operei Naționale din Cluj), Nadejda Cerchez (invitată), Irina Săndulescu Bălan, Veronica Fizeșan, Carmen Gurban, Diana Țugui, Lucia Bulucz, Oana Trâmbițaș, Larisa Ștefan, Liza Kadelnik, Andrada Ioana Roșu-Vaida, Hector Lopez, Sorin Lupu, Eusebiu Huțan, Cristian Mogoșan, Geani Brad,  Cristian Hodrea, Petru Burcă și Simonfi Sándor. Artiștii au fost acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Gheorghe Victor Dumănescu. Programul serii a cuprins zeci de momente orchestrale, solistice, de ansamblu și corale din repertoriul noii stagiuni, cum sunt „Carmen”, „Gianni Schicchi”, „Hérodiade”, „L’elisir d’amore”, „Faust”, „Turandot”, fiind nelipsite și partiturile românești, precum „Lăsați-mă să cânt”, a lui Gherase Dendrino.

La Operă 2019 – Concertul de deschidere a stagiunii centenare a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca – live din Piața Avram Iancu

Publicată de Emil Boc pe Sâmbătă, 31 august 2019

 

Foto: sursa, pagina de Facebook a Operei Naționale Române din Cluj

Video: sursa, pagina de Facebook a primarului Emil Boc

 

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare