Închide

Opera, din nou în stradă

ActualitateCulturăTop News by Actual de Cluj - aug. 30, 2015 0 767

N-ai ajuns la niciun spectacol de operă din stagiunea de anul acesta? Mai ai o șansă să trăiești auditiv poveștile unor eroi recreați de artiștii din echipa Operei Naționale Române din Cluj. Aceștia vor ieși din nou în stradă în 12 septembrie cu un spectacol special pentru clujeni cu momente din întrega stagiune 2015-2016.

Spectacolul se anunță unul savuros, potrivit conduceri Operei din Cluj și va avea loc în aer liber, în Piața Avram Iancu, de la ora 20.00, în fața clădirii în care funcționează instituția. Accesul publicului este gratuit.

Citește și 

FOTO/VIDEO Carmen a lui Bizet s-a devoalat clujenilor. Prin grija și dăruirea Operei Române din Cluj-Napoca. Ce urmează în 2016

Florin Estefan, directorul Operei din Cluj explica pentru Actualdecluj.ro că strategia sa este ca opera să atingă și alte categorii de public care consideră genul prea elitist ca să îndrăznească să treacă pragul clădirii din Piața Ștefan Cel Mare. De aceea în ultima perioadă s-au organizat spectacole gratuite în aer liber pentru clujeni. Estefan menționa că a realizat un studiu din care a reieșit că după primul an în care s-a jucat Aida în Piața Unirii, anul acesta au participat pentru prima data la un spectacol de operă cu bilet plătit. “Pot spune și că numărul de spectatori la spectacolele noastre a crescut semnificativ. Avem reprezentații cu sala plină, 1000 de oameni și avem și spectacole cu 500 de oameni prezenți. Dacă ar fi să fac o medie lunară, aș spune că avem undeva între 5000 și 6000 de spectatori prezenți la cele 10 spectacole pe lună pe care le susținem”, sublinia baritonul Florin Estefan, noul director al Operei Naționale Române din Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare