Închide

ONG din Cluj, după ce a donat aparatură pentru Spitalul Judeţean: „Implicarea noastră trage un semnal de alarmă asupra unei probleme reale”

SănătateSocial by Kristina Reştea - feb. 01, 2018 0 1944

Au lansat o campanie, impresionaţi de tragedia de la Colectiv şi de lipsurile din spitalele româneşti şi acum cei de la Beard Brothers au anunţat că au livrat aparatura medicală la Spitalul Judeţean. Fondurile au fost strânse cu ajutorul comunităţii: un pic peste 30.000 de euro. Problemele sunt departe de a fi rezolvate, atrag ei atenţia.

„Am livrat aparatura medicală, rezultată din campania “Enough is enough”. Ne-am propus să achiziţionăm 2 aparate, am reuşit să luam 3: un aparat ce întinde pielea, unul ce o decupează şi un motor chirurgical (în valoare de 26.780 euro). De restul banilor până la 30.900 vom achiziţiona pansamente. Aceste aparate au fost donate către Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj Napoca. Acolo unde sunt doar 5 paturi unde sunt trataţi pacienţi cu arsuri de până la 20% din suprafaţa corpului. Din păcate aceste paturi nu sunt la nivelul unei secţii de arşi. Implicarea noastră ajută pacienţii şi în acelaşi timp trage un semnal de alarmă asupra unei probleme reale„, au transmis reprezentanţii Beard Brothers.

 

Sursa foto: Beard Brothers

 

Compartimentul de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul spitalului a primit vineri, ca donație, din partea Beard Brothers, trei echipamente medicale – un expander de piele, un dermatom și un motor chirurgical, menţionează reprezentanţii Spitalului Judeţean. „Acestea vor completa dotarea deja existentă a Compartimentului și vor contribui, în mod semnificativ, la tratamentul eficient și performant al pacienților.
În prezent, Compartimentul de Chirurgie Plastică și Microchirugie Reconstructivă tratează, anual, peste 500 de pacienți și primește cazurile cele mai dificile din întreaga regiune de nord-vest a țării”, susţin reprezentanţii spitalului.

Probleme sunt mult mai grave în Cluj, a atras atenţia şi deputatatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. După o vizită la Clinica Chirurgie 1, la finalul anului trecut, el arăta că nu există sistem care să asigure supravieţuirea unui mare ars la Cuj. “În cazul unei tragedii, cineva cu 80% arsuri pe suprafaţa corpului nu are unde să fie îngrijit în Cluj. Ca să poţi îngriji un mare ars ai de nevoie de cameră intermediară, de un circuit complet separat steril, o cameră unde să se facă băi, de circuit complet separat, pentru că sunt foarte multe infecţii nosocomiale pe secţii ATI”, sublinia Ungureanu.

Citeşte şi mărturia unei supravieţuitoare a incendiului de la Colectiv, care a venit la Cluj să susţină campania Beard Brothers, arătând necesitatea investiţiilor în spitale:

Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a tragediei Colectiv, susţine campania Beard Brothers pentru Secţia de Arşi de la Cluj. “Să nu rămâneţi indiferenţi la actele de corupţie pe care le vedeţi!”

 

Între timp, cei de la BB continuă campaniile în domeniul medical şi anunţă azi că tocmai au demarat lucrările pentru renovarea etajului 2 la Pediatrie 3. Este vorba despre Campania Paint The Future realizată în colaborare cu Rotaract Club Visio.

 

Foto: Beard Brothers

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.