Închide

Femeie din Cluj, de 75 ani, moare din cauza gripei

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - feb. 02, 2018 0 1438

O femeie din Cluj a murit în urmă cu câteva zile din cauza gripei. E doar unul dintre cele patru decese înregistrate în ultimele zile din cauza acestei boli.
Femeia din Cluj decedată din cauza gripei avea 75 de ani și condiții medicale preexistente, în plus nu era vaccinată antigripal, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). La nivel național numărul total de infecții respiratoriia cute – gripe și pneumonii – a ajuns la aproape 87.500, în ușoară scădere față de aceeași săptămână din sezonul trecut, dar cu 10% mai mare decât săptămâna precedentă. În săptămâna 22-28 ianuarie au fost înregistrate patru decese cauzate de gripă: o femeie din Cluj, o alta din județul Harghita, un bărbat de 62 ani din Hunedoara și o fetiță de 4 ani – toți nevaccinați antigripal. De la începutul sezonului numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la opt. Anul trecut numărul deceselor cauzate de gripă ajunsese la 17.
Până în 28 ianuarie fuseseră vaccinate antigripal un număr de peste 821.000 persoane, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags