Închide

Omicron în România: Recorduri de infectări, cazuri grave și decese mai puține decât în „valul Delta”/ Cazurile la copii s-au dublat

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - ian. 24, 2022 0 321

La fel ca la nivel mondial, valul Omicron a adus recorduri de infectări și în România, însă până acum internările, cazurile grave și decesele sunt mult sub evoluția dramatică din toamna anului trecut, când tulpina Delta a lovit puternic, notează G4Media. Noua variantă a virusului, mult mai contagioasă, s-a răspândit deocamdată puternic în rândul populației active și mult mai puțin la vârstnici.

Situația cazurilor grave din spitale și a deceselor:

Față de situația gravă din toamna anului trecut, când au fost raportate și peste 500 de decese într-o singură zi, acum se înregistrează câteva zeci de decese zilnic.

Până acum, cea mai mare creștere a numărului de cazuri se înregistrează în valul 5 la copii, iar pe măsură ce categoria de vârstă crește, scade numărul infectărilor. Una din 5 persoane infectate în ultima săptămână are sub 20 de ani: 24.335 de copii și adolescenți au fost confirmați cu COVID în perioada 17-23 ianuarie din totalul de 113.701 cazuri.

Cazurile la copii s-au dublat față de valul Delta, în timp ce la persoanele peste 70 de ani sunt mai puțin de jumătate față de luna octombrie 2021.

Evoluția infectărilor pe categorii de vârstă:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu