Închide

Ministrul Sănătății susține că ar trebui introdusă în şcoli o materie de studiu privind prevenţia pe partea de sănătate

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - ian. 24, 2022 0 72

Nu este nimic „spectaculos” în a vaccina copiii împotriva COVID şi ar trebui introdusă în şcoli o materie de studiu privind prevenţia pe partea de sănătate, crede ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, de profesie medic, citat de Digi24.

Prezent duminică la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă are curaj să îşi vaccineze copilul. Acesta a spus că nu are niciun fel de reținere să o facă, după ce vaccinul la grupa de vârstă 5-11 ani devine disponibi, în 26 ianuarie.

Ministrul a subliniat că nu este nimic „spectaculos” în a vaccina copiii împotriva COVID şi ar trebui introdusă în şcoli o materie de studiu privind prevenţia pe partea de sănătate.

„Nu este nimic fenomenal, spectaculos, cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenţiei, care nu înseamnă neapărat vaccinare, sunt multe alte lucruri care se leagă de prevenţie. Şi dacă am reuşi în şcoli să introducem o astfel de disciplină serios făcută, după o curriculă, cu personal pregătit, o disciplină care să facă parte din curricula obişnuită de pregătire a elevilor, ar fi un mare câştig pe termen mediu şi pe termen lung, pentru că am avea o populaţie mult mai sănătoasă, care ar avea nevoie de mult mai puţine servicii de sănătate şi cred că ar putea să contribuie mult mai serios la dezvoltarea ţării”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu