Închide

OFICIAL Profesorii, părinții și elevii vor afla în fiecare joi, pe site-urile direcțiilor de sănătate publică, rata de ocupare a paturilor destinate bolnavilor de COVID la nivel de județ, în funcție de care merg la școală sau fac ore online de lunea viitoare

EducaţieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 15, 2022 0 141

Scoala online (Golib Tolibov - Dreamstime.com) Foto: Dreamstime.com

Elevii dintr-un județ nu merg la școală dacă, în județul lor, rata de ocupare a paturilor destinate bolnavilor de Covid-19 este mai mare de 75%, potrivit noilor reguli de funcționare pentru școli, anunțate recent de miniștrii Educației și Sănătății, transmite edupedu.ro.

În acest sens, conform ordinului comun al miniștrilor, de pe 14 ianuarie 2022, “direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București comunică pe site-ul propriu rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, în fiecare săptămână, având ca referință ziua de joi”.

Astfel, elevii, profesorii și părinții pot verifica săptămânal, pe site-uri-le direcțiilor de sănătate publică din județul în care locuiesc, procentul paturilor ocupate de pacienți cu Covid-19.

  • Noile măsuri au fost formulate într-o hotărâre, ieri, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerile miniștrilor Educației și Sănătății. Ieri au fost reglementate prin ordinul comun al oficialilor, publicat în Monitorul Oficial.
În săptămâna 17-21 ianuarie, toate școlile sunt deschise

Potrivit declarațiilor ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în acest moment în niciun județ nu sunt ocupate mai mult de 75% din paturile destinate bolnavilor de Covid-19. Acesta a declarat, la conferința de presă de astăzi, că “Situația de astăzi variază în funcție de gradul de ocupare al paturilor: Suceava – 34 la sută, în județul Cluj – 28 la sută, pentru București și Ilfov – 16 la sută, iar la nivel național 16 la sută este gradul mediu de ocupare al paturilor destinate bolnavilor de Covid. Un total de 25.000 de paturi, inclusiv paturile ATI“.

Continuarea pe edupedu.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare