Închide

Oficial în Schengen/ Primii pasageri care au aterizat în Cluj au sosit de la Bergamo

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 31, 2024 0 109

Primii pasageri sosiți din zona Schengen la Cluj-Napoca au fost cei ai companiei aeriene Wizz Air, pe ruta Bergamo – Cluj-Napoca. La aterizare, aceștia nu au mai efectuat formalitățile de control la trecerea frontierei, ca urmare a aderării României la Air Schengen.

Primele zboruri care au decolat de pe Aeroportul Cluj, aflat de acum în zona Schengen, au fost operate duminică dimineața, la ora 06:00.
Odată cu aderarea României la spațiul Schengen, pasagerii călătoresc în oricare dintre celelalte state membre Schengen fără a mai prezenta documentele de identitate la punctele de frontieră din aeroport.

Prin eliminarea controalelor efectuate de către Poliția de Frontieră, zborurile din/spre destinații din spațiul Schengen vor avea regimul zborurilor interne, din punct de vedere al procedurilor

Pentru îmbarcarea pe zborurile efectuate către destinațiile din spațiul Schengen sunt alocate, în cazul aerogării din Cluj, 6 porți, iar pentru zborurile către țările non-Schengen sunt disponibile 4 porți de îmbarcare.

Aeroportul Internațional Cluj desfășoară în această perioadă lucrări de extindere și modernizare a Terminalului Plecări, iar în urma implementării proiectului, suprafața acestuia va crește cu aproximativ 7.200 mp. În noua configurație, Terminalul Plecări va avea 11 porți de îmbarcare: 7 pentru destinațiile Schengen și 4 pentru zona Non-Schengen.
Conform estimărilor pentru anul 2024, aproximativ 70% din traficul de pasageri înregistrat pe Aeroportul Internațional Cluj va fi în zona Schengen, iar 30% Non-Schengen.

Din 31 martie, zborurile de pe Aeroportul Internațional Cluj vor fi operate după
programul de vară. În sezonul de vară 2024 vor fi efectuate curse regulate spre 44 de destinații din 15 țări, la care se vor adăuga și zborurile charter.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu