Închide

O universitate și o orchestră din Cluj combină muzica cu psihologia într-un spectacol, învață oamenii ”să fie mai capabili de autoreglare psihologică”

Educaţie by Actual de Cluj - mai 09, 2022 0 244

O universitate și o orchestră din Cluj combină muzica cu psihologia într-un spectacol organizat la Auditorium Maximum.

E vorba de universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj, al cărei rector, psihologul Daniel David, este protagonist în acest spectacol, alături de dirijorul Young Famous Orchestra, Vlad Agachi. Spectacolul ”Simfonia Iubirii” este, susține universitatea, ”un dialog eveniment, atât cultural-muzical, cât și științific-educativ”, și e programat marți 17 mai, seara la ora 19. ”Colaborarea cu Young Famous Orchestra și cu dirijorul Vlad Agachi este deja la a patra ediție. Scopul inovativ a rămas același: să transmitem, prin intermediul muzicii de calitate, educație psihologică, pentru a-i ajuta pe oameni să fie mai capabili de autoreglare psihologică, acum autoreglare emoțională”, arată David. ”Fiecare principiu psihologic va fi ilustrat cu operă muzicală de calitate, evenimentul fiind așadar atât unul științific-educativ, cât și unul cultural-muzical. Mai mult, evenimentul implică și o cercetare științifică în condiții ecologice: din edițiile anterioare am publicat deja un studiu interesant, iar acest spectacol va avea la rândul său o componentă de cercetare”.
Autorii și operele incluse în spectacol sunt: L. W. Beethoven (Oda Bucuriei și Simfonia a V-a, Mișcarea I); J. Strauss (Morgen); W. A. Mozart (Uvertura la opera Flautul fermecat); E. Morricone (Gabriel’s Oboe, din filmul The Mission); A. Marquez (Danzon nr. 2); I. Stravinsky (Suită din baletul Pasărea de foc (1919)); P. Mascagni (Intermezzo din opera Cavalleria Rusticană); L. Bernstein (Mambo din West Side Story).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu