Închide

O universitate din Cluj scoate la vânzare … răsaduri de legume, zeci de mii, din producția proprie

Actualitate by Mihai Prodan - apr. 09, 2021 0 889

O universitate din Cluj scoate la vânzare … răsaduri de legume, zeci de mii, din producția proprie.

Vorbim de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) care a anunțat azi, ca în fiecare primăvară, că scoate la vânzare răsaduri de legume cu zecile de mii, produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă.

Sunt 90.000 de răsaduri scoase la vânzare, primele din acest an, destinate spațiilor protejate, adică serelor și solariilor. Acestea se scot la vânzare de luni 12 aprilie la prețuri între 1 și 4 lei bucata. Găsiți la universitate răsaduri de roșii, castraveți, ardei gras și kapia, gogoșari, ardei bulgărești, ardei iuți, broccoli, conopidă, gulie, varză Kale, dar și salată verde. ”Din 19 aprilie, în funcție de condițiile meteo, vor fi puse la vânzare și alte soiuri, cum ar fi pepene galben, varză, vinete, țelină, alături de pătrunjel, oregano, busuioc, tarhon, salvie, cimbru sau leuștean. Tot atunci este estimată punerea în vânzare și pentru primele flori din acest an – cârciumărese și crăițe”, arată universitatea.

”Răsadurile sunt obținute la serele stațiunii noastre, din semințe profesionale, atât pentru soiurile create la noi, cât și pentru alte soiuri și hibrizi. Răsadurile se livrează repicate, în cuburi nutritive, astfel că înrădăcinarea acestora se va face mult mai repede, iar gradul de prindere este 100%”, arată directorul SCH, biologul Lukacs Lehel.”Am produs de această dată peste 120.000 de răsaduri, iar o parte dintre acestea, circa 30.000 de bucăți, vor fi plantate și îngrijite la stațiunea noastră”.

Găsiți aici răsaduri din faimosul soi de roșii Inimă de bou, dar și soiuri concepute chiar în stația de cercetare, Cluj 80, Cluj 17 și Perla Clujului, la prețul de 2 lei.

Vânzarea răsadurilor se va face în două puncte ale stațiunii: la magazinul situat la capătul străzii Liviu Rebreanu din Gheorgheni, în capătul liniilor de autobuz 33, 34 și 48, și respectiv la una din serele din incintă, cu intrare din strada Horticultorilor 5, de luni până vineri între orele 8 și 16 iar sâmbătă între orele 8 și 13. SCH precizează că răsadurile vor fi vândute în tăvițe alveolare, în limita stocului, iar comenzi pentru livrări prin curierat nu se primesc.

Alte răsaduri de legume și flori vor fi puse în vânzare și la serele din campus sau la magazinul USAMV Cluj-Napoca, de pe Calea Mănăștur 7, însă după 1 mai, acestea fiind destinate plantării direct în aer liber.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare