Închide

O universitate din Cluj produce zeci de mii de răsaduri de legume, le scoate la vânzare peste câteva zile

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 15, 2022 0 397

O universitate din Cluj produce zeci de mii de răsaduri de legume, le scoate la vânzare peste câteva zile.

Peste 130.000 de răsaduri de legume, produse în serele Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, disponibile la vânzare din 18 aprilie. Se vând, pe lângă aceste răsaduri de legume, și răsaduri de flori.
La Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) au fost pregătite spre comercializare aproximativ o sută de mii de răsaduri de legume, cu prețuri situate între 2 și 4 lei pentru un ghiveci, în funcție de specie sau soi: tomate tradiționale, cherry și hibrizi, ardei kapia, bulgăresc, iute și gogoșar, vinete, dovlecel. Răsadurile de țelină costă doi lei, iar cele de plante condimentare – 1 leu.

Tot la stațiunea de cercetare horticolă, unde vânzările vor avea loc direct din sere, vor fi disponibile și flori, cu prețuri între 10 și 15 lei pentru un ghiveci, în funcție de mărimea plantei: mușcate clasice, curgătoare și semicurgătoare – roșu, roz, alb, mov -, respectiv lobelia, crăițe, flori de piatră la prețuri între 4 și 10 lei pentru un ghiveci.
Accesul în stațiunea USAMV Cluj-Napoca poate fi făcut din strada Horticultorilor 5 pentru mașini, sau pe la poarta din capătul străzii Liviu Rebreanu.

De miercuri 26 aprilie vor fi disponibile spre vânzare și alte 35.000 de răsaduri de legume, care sunt produse la sera din campus. Astfel, se vor vinde răsaduri de tomate – inimă de bou, cherry, tradiționale, de grădină sau costate, ardei gras alb sau roșu, ardei iute, țelină de rădăcină, vinete și leuștean. Accesul în campus se poate face pe la poarta din strada Govora, iar cel auto doar pe la poarta principală a universității, de pe Calea Mănăștur 3-5. ”Toate răsadurile sunt obținute din semințe profesionale și au fost plantate individual, în cuburi nutritive. Serele nu asigură ambalajele pentru transportul răsadurilor achiziționate, așa că doritorii sunt rugați să își asigure ambalajele necesare”, arată universitatea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu