Închide

UBB își face centre de cercetare-dezvoltare și un institut de cercetare, cu un milion de euro, în cadrul „Cluj Innovation Park”

DezvoltareEducaţieTop News by Actual de Cluj - ian. 11, 2022 0 201

O universitate din Cluj își face centre de cercetare-dezvoltare și un institut de cercetare, cu un milion de euro.

E vorba de Universitatea ”Babeș-Bolyai”, care anunță azi că se extinde în Cluj Innovation Park cu șase centre de cercetare-dezvoltare-inovare și un Institut, printr-o investiție de peste un milion de euro.

Sunt, de fapt, școli academice sau de știință – de științele naturii și ale vieții, de inginerie și tehnologie, de sănătate, de științe sociale, de științe umaniste și arte, și respectiv de teologie. În parcul tehnologic Cluj Innovation Park va fi amenajat și un institut de studii avansate în știință și tehnologie. ”Prin acest nou proiect de dezvoltare strategică, fiecare Școală academică sau de știință din UBB va avea un Centru asociat, cu rol de hub integrativ și platformă de cooperare între unitățile academice cuprinse în fiecare Școală”, arată  universitatea. ”Această reţea multinivelară va avea capacitatea de a aborda inovativ probleme complexe la nivelul domeniului fundamental reprezentat de fiecare Școală Academică, prin implicarea cadrelor didactice, a cercetătorilor şi a studenţilor în activităţi ştiinţifice multi/inter/transdisciplinare”, arată prorectorul pentru activități de cercetare și doctorate, Adrian Petrușel.

O parte din finanțarea acestei noi dezvoltări este asigurată printr-un proiect european de 6,8 milioane de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare